- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Maštanje ili realnost – kakvu igru igra Vojvodina sa Tadićem?

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaler Dušan Tadić
Fudbaler Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
Izuzetno interesantno bilo je na poslednjoj redovnoj skupštini FK Vojvodina, gde je Milan Mandarić, nekadašnji vlasnik engleskog Portsmuta, imenovan za potpredsednika kluba sa „Karađorđa“. Ali, to nije sve, prvi čovek novosadske „stare dame“ Dragoljub Zbiljić uputio je otvoren poziv Dušanu Tadiću da se vrati u klub.
Majstor fudbala iz Bačke Topole koji će ove godine proslaviti 36. rođendan standardan je u Fenerbahčeu, pa se postavlja pitanje koliko je realna čitava zamisao i projekat kluba sa severa naše zemlje.
Nema dileme da bi Dušan Tadić bio kapitalno pojačanje Vojvodine, u slučaju da na kraju sezone prihvati otvoren poziv koji mu je upućen, i to samo dan nakon što je ispisao istoriju reprezentativnog fudbala kao igrač sa najviše utakmica za nacionalni tim – 106!
„Očekujem jako ofanzivan prelazni rok i da dovedemo pojačanja iz 'liga petice'. Posle Milana Mandarića, sledeći cilj nam je da dovedemo Dušana Tadića i u pregovore krećemo odmah. Ovom prilikom, želim da mu uputim javni poziv da nam se pridruži. On je momak koji treba da nosi kapitensku traku i da bude Miloš Šestić ove generacije. Oko njega se može napraviti baza za velike stvari. Dušane, čekamo te u klubu“, rekao je Zbiljić.
Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
SPORT
Opomena Piksiju i Srbiji iz komšiluka
Vojvodina je prvo krenula od pojačanja kada su funkcioneri u pitanju, a sada polako, ali sigurno, fokus prebacuje na sam teren.
„Velika želja navijača Vojvodine bila je da Dragoljub Zbiljić doće u klubu, zatim da dođe i Milan Mandarić. Sada je na redu Dušan Tadić, koji je moja ogromna želja. Time bismo bili pokriveni na svim poljima. Organizaciono, jako dobro stojimo, infrastruktura je na vrhunskom nivou i fali nam jedno ime kao što je Dušan Tadić da nas povede ka velikim rezultatima“, istakao je predsednik Vojvodine.
Dušan Tadić je prve fudbalske korake napravio u AIK-u iz Bačke Topole, da bi 2002. godine stigao u Vojvodinu gde se afirmisao kao fudbaler.
Za razliku od velikog broja domaćih fudbalera, kapiten Srbije, imao je drugačiji put u razvoju karijere. Nije nosio dres ni Crvene zvezde, ni Partizana, već je direktno sa stadiona „Karađorđe“ otišao u Holandiju, gde je 2010. godine potpisao za Groningen.
Dobre partije odvele su ga u Tvente, kasnije je zaigrao u Premijer ligi, gde je bio član jedne od najuspešnijih generacija Sautemptona, da bi usledio povratak u Erediviziju.
Ajaks nije žalio novac da dovede desetku Srbije i dobio je lidera na terenu. Osvajane su titule, ekipa je povratila ugled i na evropskoj sceni, pre svega u Ligi šampiona kada je eliminisan Real, a „Tadićev ples“ na čuvenom „Santjago Bernabeu“ ocenjen je desetkom L'Ekipa.
Izmaklo je tada finale „kopljanicima“ iz Amsterdama posle nestvarnog preokreta u polufinalu sa Totenhemom.
Dominirali su Tadić i Ajaks u Erediviziji, nizali redom titule, da bi prošlog leta srpski fudbaler odlučio da napusti klub zbog manjka ambicija i preselio se u Istanbul.
Tadić diriguje igrom Fenerbahčea u nikad uzbudljivijoj šampionskoj trci u Turskoj, a kao grom iz vedra neba pojavio se poziv Vojvodine da se Duća vrati kući...
Da li je u pitanju pusto maštanje ili realna priča, saznaćemo najkasnije krajem sezone.
Poljska fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
SPORT
Drama u Kardifu dala poslednjeg učesnika Evropskog prvenstva u Nemačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala