- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jović i Majami se predali pred raspucanim „ratnicima“

© AP Photo / Wilfredo LeeNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
Samo četiri utakmice NBA lige odigrane su u noći između utorka i srede, a od srpskih košarkaša na parketu se našao samo Nikola Jović. On je postigao 11 poena uz šest skokova i četiri uhvaćene lopte u porazu Majamija na Floridi od Golden Stejt Voriorsa – 92:113.
Odličnu partiju pružio je srpski reprezentativac rođen pre 20 godina u Lesteru. Momak koji je „eksplodirao“ u dresu Srbije na Mundobasketu u Manili dobija sve veću minutažu od trenera Erika Spolstre i na to odgovara zrelim ponašanjem tamo gde je najvažnije – na terenu.
Majami je dobro otvorio susret protiv Karijevih „ratnika“, u čijim redovima je blistao Klej Tompson sa 28 poena uz pest skokova i dve asistencije.
„Vrelina“ je dobila uvodnu deonicu rezultatom 26:24 i prednost od koša razlike sačuvala je do odlaska na veliki odmor – 55:53.
Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
SPORT
Profesor koji je menjao košarku
Ipak, u nastavku je došlo do potpunog preokreta, s obzirom na to da je Golden Stejt imao veći broj raspoloženih košarkaša.
Najefikasniji pojedinac u Majamiju bio je Bam Adebajo sa 24 postignuta poena, imao je devet uhvaćenih lopti i pet dodavanja. S druge strane, u redovima Voriorsa, uz pomenutog Tompsona koji je sa 28 poena bio najefikasniji akter susreta, Kuminga je imao 18 poena, Kari i Vigins brojali su do 17 i Majamiju bez prve zvezde Džimija Batlera nije bilo spasa.
Pretrpeli su na Floridi ubedljiv poraz posle preokreta, na kraju su izgubili čak 21 razlike i ostali su na osmom mestu koje vodi u plej-of NBA lige, dok je Golden Stejt deseta ekipa Zapadne konferencije.
U duelu timova koji vode veliku borbu za direktan plasman u plej-of, Dalas je na krilima Luke Dončića i Kajrija Irvinga demolirao Sakramento – 132:96.
Maestralni Slovenac koji tokom čitave sezone pruža vanserijske partije zabeležio je dabl-dabl učinak od 28 poena uz 11 skokova i šest asistencija.
Imao je podršku Irvinga koji je ubacio 24 poena uz osam asistencija. Naspram njih, blistao je Litvanac Domantas Saboni kom je nedostajala samo jedna asistencija za 26. tripl-dabl ove sezone.
Sin legendarnog Arvidasa Sabonisa postigao je 12 poena, imao je 11 uhvaćenih lopti i devet dodavanja.
NBA rezultati
Majami – Golden Stejt 92:113
Milvoki – L.A. Lejkers 124:128pp
Nju Orleans – Oklahoma 112:119
Sakramento – Dalas 96:132
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
SPORT
Partizanov prvi zadatak – zadržati Željka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala