- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanov prvi zadatak – zadržati Željka

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
Pratite nas
Sezona nije gotova, ali je već sada jasno da će glavni zadatak Partizana, njegovog predsednika i sportskog direktora biti da zadrži na kormilu Željka Obradovića. Već sada se može naslutiti da će crno-beli po završetku ove sezone biti na prekretnici.
Protekla dva leta Partizan je imao sigurnog Obradovića na klupi i mogao je da se fokusira na pravljenje ekipe, dovođenje pojačanja i sklapanje strategije za predstojeća takmičenja.
Ovoga puta biće drugačije. Partizanov prvi zadatak biće da zadrži Obradovića kome ističe ugovor na kraju sezone. Verovatno se crno-beli već sada bave ovim pitanjem, jer nemaju luksuz da čekaju kraj sezone pa da tada uđu u pregovore sa čuvenim, najvećim trenerom u istoriji Starog kontinenta.
Sam Obradović dao je nagoveštaje u kom smeru bi mogla da se kreće njegova trenerska karijera. Na utakmici protiv Baskonije "potpisao" je ugovor na tabli za crtanje akcija i time nagovestio šta bi moglo da se dogodi.
Reprezentaciju je odavno otpisao, a klub?

„Ne vidim sebe nigde, osim u Partizanu. Ili ću ostati u klubu ili više neću nigde raditi. Kako će to izgledati u budućnosti, to ćemo još videti“, rekao je nedavno Obradović koji ima ugovor do kraja tekuće sezone.

Ljubav navijača prema Obradoviću, a i ona koja ide u suprotnom pravcu, kao i prema klubu, verovatno su najveći adut Partizana u borbi koja mu sledi.
„Ponosan sam i srećan što sam trener kluba koji volim. Ovo što sam doživeo, ali i uopšte od mog povratka u klub, za ovakve stvari se valja roditi. Sve što radim ovde, radim zbog njih, oni su najveća snaga kluba. Srce mi je puno kad vidim koliko dece dolazi na naše utakmice“, rekao je Obradović.

Druga velika Partizanova era u ovom veku

Partizan je u 21. veku počeo da stvara novu kulturu sa Duškom Vujoševićem.
Igrala se Evroliga, osvajale titule, a posle odlaska Vujoševića iz kluba crno-beli su počeli da lutaju. Menjali su se treneri, prolazio je klub kroz čudne i teške periode, a onda je usledila revolucija povratkom Željka Obradovića.
Sam predsednik Partizana Ostoja Mijailović istakao je da se našao na svojevrsnoj raskrsnici, da nije imao drugo rešenje nego da vrati čuvenog trenera koji je 1992. godine osvojio Evroligu sa crno-belima.
Uspeo je, vratio se Obradović u klub, vratio se Partizan u Evroligu, vratili su se navijači na tribinu, a Evropa je ponovo počela ponovo da priča o Parnom valjku.
Partizan se vratio na vrh ABA lige, a došao je i na korak od odlaska na Fajnal for. Neki kažu, a nije ih malo, da je Partizan prošle sezone igrao najbolju košarku u Evropi.
Ove sezone to nije slučaj, ali zato je izazov za Partizan još veći u pogledu zadržavanja Obradovića na klupi.
Posle Vujoševićeve ere, Partizan sada živi drugu veliku eru u ovom veku, Željkovu eru.
Prvi zadatak kluba, predsednika Ostoje Mijailovića i sportskog direktora Zorana Savića, je da zadrže Obradovića za narednu sezonu i naredne sezone. I njihov rezultata rada ogledaće se kroz Obradovićev (ne)ostanak.
Iako sezona nije gotova, oseća se da je Partizan ponovo na velikoj raskrsnici.
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
SPORT
„Kako sam prestao da brinem i počeo da volim Novaka, najboljeg svih vremena“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala