- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Amerika odvlači pažnju izjavama o umešanosti DAEŠ-a* u napad u Moskvi

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaDan žalosti povodom terorističkog napada u Moskvi
Dan žalosti povodom terorističkog napada u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
SAD, koje insistiraju na samo jednoj verziji terorističkog napada u Moskvi, odnosno umešanosti DAEŠ-a*, na taj način pokušavaju da skrenu pažnju sa nečeg drugog, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ako mi još nemamo mogućnost da iznesemo jednu verziju, jer se istraga nastavlja, onda je u najmanju ruku čudno to što su se Amerikanci odvažili da govore o jednoj jedinoj verziji događaja. To, naravno, ukazuje na činjenicu da u najmanju ruku žele da skrenu pažnju sa nečega“, rekao je Peskov u intervjuu za list „Izvestija“.
Peskov je takođe napomenuo da još nema zvanične verzije o terorističkom napadu, te da treba sačekati dok ruske obaveštajne službe i istražni organi ne iznesu konačne zaključke na osnovu činjenica.
Podsećamo, uskoro nakon terorističkog napada u „Krokus siti holu“ u Moskvi, na Zapadu su saopštili da je u napad umešan DAEŠ*. Direktor FSB Aleksandar Bortnikov saopštio je da iza terorističkog napada stoje SAD, Velika Britanija i Ukrajina.
Međutim, Stejt department i dalje odbija da prizna umešanost SAD, Velike Britanije i Ukrajine u teroristički napad. Njegov predstavnik Metju Miler rekao je da su SAD unapred upozorile Rusiju na pretnju od napada, pošto su želele da bude sprečen.
*Teroristička organizacija, zabranjena u Rusiji.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Ruski patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
RUSIJA
Patrijarh Kiril: Jasno je – u Rusiji uigravan scenario verskog sukoba, kao i u Jugoslaviji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala