- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pčele ponovo napale Karlosa – Dimitrov „preživeo“ Poljaka za spektakl sa Špancem /video/

© AP Photo / Marta LavandierKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
Najbolji bugarski teniser Grigor Dimitrov nastavio je sa odličnim partijama u Majamiju, gde je posle preokreta eliminisao Poljaka Huberta Hurkača – 3:6, 6:3, 7:6 i plasirao se u četvrtfinale. Tamo su mesto obezbedili i Fabijan Marožan koji je izbacio De Minora, kao i Karlos Alkaras i Aleksandar Zverev.
Drugi teniser sveta Karlos Alkaras ponovo se našao na udaru pčela. Ovoga puta nije bio roj kao u Indijan Velsu, već samo jedna pčela koja mu je ometala poslednji trening pred meč sa Italijanom.
Izašao je nešto kasnije Španac na teren i za 87 minuta borbe savladao je Lorenca Musetija. U oba seta rezultat je bio 6:3. U uvodnom setu, Karlos je posao završio praktično već na početku jer je u prvom gemu stigao do brejka, koji je sebično čuvao, da bi u devetom još jednom oteo servis rivalu, iskoristivši drugu brejk, odnosno set loptu.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
SPORT
Jović i Majami se predali pred raspucanim „ratnicima“
U nastavku je viđena nešto veća borba, igralo se gem za gem sve do šestog, kada je Alkaras „ukrao“ servis Musetiju, ali je usledio ribrejk – 4:3.
Ipak, Alkaras je konstantno vršio pritisak na 24. tenisera planete, pa je ponovo stigao do brejka prednosti – tri gema i tri brejka.
Posle toga Lorencu više nije bilo povratka, Karlos mu je prepustio dva poena na svoj servis gem i slavio je ponovo rezultatom 6:3 za plasman u četvrtfinale Majamija.
Šok u Majamiju doživeo je Australijanac Aleks De Minor, koji je pao pred razigranim i zahuktalim Fabijanom Marožanom. Mađar je uvodni set rešio u svoju korist rezultatom 6:4, da bi mu u sledećem Demon „servirao krompir“, ili ga „počastio krofnom“.
Ispostaviće se da to psihološki nije previše uticalo na Marožana, koji je odlučujući set dobio sa ubedljivih 6:1 i plasirao se među osam najboljih na drugom Mastersu u sezoni, gde ga čeka Aleksandar Zverev.
Nemac ruskog porekla stigao je do četvrtfinala preko Rusa Karena Hačanova, kog je savladao u dva seta – 6:1, 6:4 u meču koji je trajao okruglo 70 minuta.
Bugarin Dimitrov koji je „preživeo“ Hurkača u fantastičnom meču od tri seta i bezmalo tri časa borbe, boriće se za polufinale sa Karlosom Alkarasom.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
SPORT
Siner ubedljiv, Medvedev zablistao na vreme i „oduvao“ Nemca u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala