- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusi su i dalje tema za Evropu: „Želimo da vidimo šta će biti“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
Iako je bilo nagoveštaja da bi Evroliga mogla da promeni format za sledeću sezonu - to se neće dogoditi. Ostaće isti broj klubova, dakle 18, tako da je pitanje gde će tu biti Partizan i Crvena zvezda.
Sudeći prema izjavama čelnika Paulijusa Motijejunasa, format i broj timova naredne sezone se neće menjati.
Pitanje je i šta će biti sa ruskim timovima koji su i dalje pod suspenzijom.
„U novoj sezoni imaćemo isti format. Idemo korak po korak, nema jasnog plana. Želimo da vidimo šta će biti sa ruskim timovima, kada će moći da se vrate, šta će biti sa Evrokupom... Ima mnogo stvari koje treba razmotriti. Ne želimo da budemo zatvorena liga, nikada nismo ni bili. Evrokup je naš drugi događaj, koji je veoma važan i veliki klubovi učestvuju. Svima dajemo šansu da se bore za ulazak u Evroligu. Želimo da razvijamo i Evrokup, gde vidimo koji klubovi rastu. Teško je direktno ući u Evroligu, tako da je ovo međukorak“, rekao je Litvanac u razgovoru za grčku SDNA.
Veoma važno pitanje u evropskoj košarci je i ulazak Dubaija u isto. Dubai je već obezbedio ulazak u ABA ligu, a sledi mu i učešće u Evrokupu.
Kada ćemo ga gledati u Evroligi?
„Logično je da postoji interesovanje i pozitivno je da postoji želja sa obe strane. Govorimo o odličnom gradu, sa neverovatnim uslovima. Odluka je teška, jer je reč o drugom kontinentu, drugoj kulturi i sasvim drugim podacima. Pregovori traju jer odluka nije laka. Ekipe će glasati, to se još nije desilo, ali idemo korak po korak. Naravno da postoje sumnje, ali ne vidimo sumnju na licima ljudi koji vode projekat. To je izazov za sve. Evroliga ima veoma visok nivo i ako uđete u nju biće kao da uskačete u voz koji juri 120 km na sat. Rizik postoji, želimo da ga minimiziramo, zato je naš predlog da se ide na nešto manje, zato razgovaramo da tim Dubaija prvo uđe u Evrokup i tu pokaže svoju vrednost“, rekao je Motijejunas.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Nikola Jokić Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
SPORT
Lebron: Jokić je najveći košarkaški genije u istoriji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala