- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lebron: Jokić je najveći košarkaški genije u istoriji

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić Lebron Džejms
Nikola Jokić Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
Pratite nas
Nikola Jokić je jedan od najvećih košarkaših genija u istoriji tvrdi Lebron Džejms. Čuveni američki košarkaš smatra da inteligencija srpskog asa njega razlikuje od drugih i izuzetno pomaže Denveru.
U podkastu sa Džej-Džej Redikom, Lebron Džejms, čuveni američki košarkaš, govorio je o tome koliko je inteligencija važna kod igrača.
„Najbolje četiri ekipe su one sa najboljim igračima i najboljim trenereima. Ono što će ih razlikovati je košarkaška inteligencija, jer postoje trenuci u igri za koje vas trener ne može pripremiti, video snimak ne može da vas pripremi, istorija igre vas ne može pipremiti, već morate da imate košarkaški inteligenciju da odmah napravite prilagođavanje“, rekao je Lebron.
U nastavku je dao i primer i to naglasivši da je Jokić najveći košarkaški genije u istoriji.
„Ako nemate taj nivo mentalonog sklopa ili kapaciteta, onda će tim poput Denvera, koji ima jednog od najvećih košarkaških genija u istoriji, kojeg smo videli u Jokiću, Golden Stejt sa Drejmondom, Stefom... Takve stvari pomažu. Verujem da je kada Golden Stejt pobedio Boston da se sve svelo na inteligenciju u finalu, jer po mom mišljenju Boston je imao više talenta. Ljudi kažu iskustvo, ali inteligencija je ključna“, zaključio je Lebron.
Ovo nije prvi put da zvezda Los Anđeles Lejkersa hvali Jokića. Pamti se i njegova konferencija posle susreta Lejkersa i Denvera od prošle godine kada je Džejms istakao da vrlo dobro zna koliko je Jokić veliki košarkaš.
Poštovanje je naravno uzajamno jer srpski takođe često ističe koliko je Lebron fantastičan igrač.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala