- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sistem nije odoleo milionima

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuka sa lopticama za tenis
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
Već neko vreme govori se o tome da Saudijska Arabija želi da ulaže u tenis, a sada je priča dobila i potvrdu jer je Asocijacija Teniskih Profesionalaca objavila da je sklopila partnerstvom sa Javnim investicicionim fondom Saudijske Arabije.
Posle velikih ulaganja u fudbal i golf, Saudijci pokušavaju da što više dovedu i tenis u svoju zemlju. Prvi veliki korak je napravljen jer su sklopili partnerstvo sa ATP.
Javni investicioni fond Saudijske Arabije odnosno (PFA) postao je sponzor ATP liste, završnog Mastersa u Torinu, mastersa u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu i Pekingu.
Reklame i logo PFU biće istaknuti na svim navedenim turnirima.

„Naše strateško partnerstvo sa PIF je veliki momenat za tenis. Delimo posvećenost pokretanju budućnosti sporta. Uz posvećenost PIF-a novim generacijama, podsticanjem inovacija i stvaranja mogućnosti za sve, postavljena je pozirnica za novi transformativni period napretka“, rekao je Masimo Caveli, direktor ATP-a.

Saudijska Arabija dobija i organizaciju završnog turnira za sledeću generaciju koji će se održavati do 2027. godine, a koji je prethodne godine osvojio Hamad Međedović, mladi srpski teniser.
Koliko su Saudijci odlučni u nameri da preuzmu ulogu u tenisu govori i događaj koji se organizacije krajem godine u Rijadu. U pitanju je turnir „Slem šest kraljeva“ na kojem će igrati Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaras, Danil Medvedev, Janik Siner i Holger Rune. Pobednik ovog turnira zaradiće 5,62 miliona dolara, a svaki učesnik 1,5 miliona dolara.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
SPORT
Novakov poklon studentima – Tara ukrala šou /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala