- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Španski tajfun“ tutnji Majamijem – Dimitrov prepustio Nemcu samo gem

© AP Photo / Andy WongKarlos Alkaras i Grigor Dimitrov
Karlos Alkaras i Grigor Dimitrov - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
Pratite nas
Karlos Alkaras, drugi teniser sveta, plasirao se bez većih problema u osminu finala Mastersa Majami, nakon što je u dva seta rezultatom 6:2, 6:4 pobedio Francuza Gaela Monfisa u meču koji je trajao 75 minuta. Još ubedljiviji bio je Grigor Dimitrov, koji je prepustio Nemcu Hanfmanu samo gem – 6:1, 6:0.
Surov je u šesnaestini finala drugog Mastersa u sezoni bio najbolji bugarski teniser koji je podsetio na stare slavne dane kada je „mleo“ rivale na terenu.
„Bugarski Federer“ je već u drugom gemu „oteo“ servis Nemcu, koji je 56. na ATP listi i do kraja uvodnog seta prepustio mu je samo jedan jedini gem.
Ispostaviće se da će to biti jedini gem koji je Janik Hanfman osvojio do kraja meča.
S druge strane, furiozni Dimitrov se plasirao u osminu finala, gde ga čeka Poljak Hubert Hurkač koji je eliminisao Amerikanca Sebastijana Kordu posle velike borbe.
Kada je u pitanju Karlos Alkaras, Španac je u potpunosti opravdao ulogu favorita u dvoboju sa razigranim francuskim veteranom Gaelom Monfisom.
Iskusni 37-godišnji Francuz igra fantastičan tenis i uspeva da niže pobede, ali mu se sada na tom putu isprečio 20-godišnji Španac, koji diše za vratom Novaku Đokoviću.
Za svega 75 minuta bilo je gotovo, a Karlos je rivalu prepustio dva gema u prvom, odnosno četiri u drugom setu.
Naredni rival „španskom tajfunu“ koji tutnji u Majamiju, biće Italijan Lorenco Museti, koji je izbacio Amerikanca Bena Šeltona – 6:4, 7:6.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
SPORT
Novak se vratio kući
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala