- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija od 1. aprila pokreće novi projekat obuke u sferi razvoja dronova

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaVoennoslužaщiй VS RF učitsя upravlяtь FPV dronom v škole aэrorazvedki "Ahmat", Rossiя
Voennoslužaщiй VS RF učitsя upravlяtь FPV dronom v škole aэrorazvedki Ahmat, Rossiя - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2024
Pratite nas
Pilot projekat za obuku eksperata u sferi razvoja i proizvodnje bespilotnih letelica počinje u Rusiji 1. aprila, saopštila je pres služba Vlade.
„U Rusiji 1. aprila 2024. godine počinje pilot projekat čiji je cilj formiranje sistema za obuku eksperata u sferi razvoja i proizvodnje bespilotnih letelica, kao i eksploatacija aparata težine do 30 kilograma. Pravila za realizaciju takvog projekta je potpisao premijer Rusije Mihail Mušustin“, navodi se u saopštenju.
Pilot projekat će se do kraja 2029. godine razvijati na Univerzitetu Nacionalnih tehnoloških inicijativa 2035. Plan je da se preciziraju programi obuke u oblasti bespilotnih sistema, kao i da se testiraju mehanizmi obuka i atestata.
Podršku projektu će pružiti Ministarstvo rada, Ministarstvo nauke i Ministarstvo trgovine Rusije.
Direktor za razvoj kompanije-proizvođača drona „Stupor“ Vladislav Kustarev je ranije saopštio Sputnjiku da je Rusija napravila kompleksan sistem za zaštitu objekata od dronova koji može da blagovremeno otkrije i onesposobi bespilotnu letelicu koristeći istovremeno više metoda.
Pogledajte i:
Dron, Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
RUSIJA
Dronovi u „jatima“ - najefikasnija taktika na frontu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala