- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sabalenka prvi put na terenu posle velikog gubitka – crnina, lavina emocija i pobeda /video/

© AP Photo / Lynne SladkyArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2024
Pratite nas
Najbolja beloruska teniserka Arina Sabalenka izašla je prvi put na teren posle tragedije koja se dogodila u Majamiju, gde je pre nekoliko dana pod misterioznim okolnostima preminuo njen bivši dečko Konstantin Koltsov. Velika šampionka pojavila se u crnini i uspela je da se izbori sa bujicom emocija i da slavi protiv Paule Badose iz Španije 6:4, 6:3.
Početkom nedelje pojavila se strašna vest da je u hotelskoj sobi u Majamiju pronađen mrtav bivši slavni beloruski hokejaš u 42. godini. Pojavilo se nekoliko verzija šta mu se dogodilo, od tromboembolije, do toga da je navodno Konstantin Koltsov izvršio samoubistvo. Za sada veo misterije obavija čitav taj slučaj, a za to vreme je Arina Sabalenka je smogla snage, pokazavši šampionski karakter, jer nije otkazala učešće u Majamiju.
Izašla je na teren prvi put. U crnini, što se i moglo očekivati. Beloruskinja koja je poručila da joj je srce slomljeno zbog gubitka bivšeg partnera, uspela je da se izbori sa lavinom emocija i da dobije, verovatno, najspecifičniji i najteži meč u karijeri.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2024
SPORT
Drugi šok za Rubljova u dve nedelje – i to ponovo od Čeha!
„Konstantinova smrt je nezamisliva tragedija, a iako nismo više bili zajedno, srce mi je slomljeno“, kratko se putem društvenih mreža oglasila Sabalenka i zamolila javnost da poštuju njenu privatnost u teškom trenutku.
A, onda dva dana kasnije od pomenute kratke objave, morala je na teren prvi put posle velikog gubitka.
U meču drugog kola Mastersa u Majamiju, Sabalenka koja je drugi nosilac na turniru, uspela je posle 84 minuta borbe da izađe na kraj sa rivalkom iz Španije.
Prvi set Beloruskinja je dobila rezultatom 6:4 uz jedan brejk koji je napravila, iskoristivši četvrtu set loptu.
U drugom je Arina Sabalenka uspela u dva navrata da otme servis protivnici, što je bilo dovoljno za 6:3 i plasman u treće kolo Majamija.
Po završetku susreta usledile su emotivne scene na mreži, gde su Sabalenka i Badosa razmenile nekoliko reči. Čini se da je Špankinja pokušala da uteši emotivnu Sabalenku, koja je sa suzama u očima i osmehom na licu, smogla snage da se pozdravi s protivnicom. Usledio je pozdrav i sa sudijom u stolici, zatim je mahnula navijačima, koji su joj uzvratili gromoglasnim aplauzom.
Druga teniserka planete će u narednom kolu igrati protiv Ukrajinke Anheline Kalinine, koja je eliminisala Karolinu Voznijacki posle preokreta – 5:7, 7:5, 6:4.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2024
SPORT
Agonija Rajakovića traje i dalje – Jović dvocifren u porazu /video/
Džon Mekinro i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
SPORT
Mekinro: Mogu da ga vole ili mrze – ali Novak je najbolji svih vremena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala