- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mekinro: Mogu da ga vole ili mrze – ali Novak je najbolji svih vremena

© AFP 2023 / WILLIAM WESTDžon Mekinro i Novak Đoković
Džon Mekinro i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Podvizi, rekordi i titule Novaka Đokovića jasni su argumenti da je srpski as najbolji teniser u istoriji tog sporta. Sa tim se slaže i Džon Mekinro koji smatra da Novak nije najbolji samo u kategoriji tenisera već da stoji rame uz rame sa Majklom Džordanom.
Novak Đoković, prvi reket sveta i sa 36 godina ima želju za osvajanjem trofeja.
Neverovatno je koliko je srpski as uspeo da održi intezitet tokom pune dve decenije karijere, a upravo je to jedan od segmenata koji ga, prema mišljenju Džona Mekinroa, čini najboljim u istoriji.
„Mogu ljudi da vole ili mrze Đokovića, ali je on za mene jedan od najvećih, ne tenisera, nego sportista u istoriji. Ima neverovatne fizičke predispozicije, a takvih mentalno spremnih sportista bilo je jako, jako malo. Ta želja za pobeđivanjem, intenzitet u njegovoj igri, to je impresivno. Nema puno sportista u istoriji, koji su celu karijeru bili tako intenzivni na terenu kao što je Novak. On je za mene u istoj kategoriji kao Majkl Džordan“, rekao je Mekinro za hrvatski Indeks.
Legendarni američki teniser istakao je da je Novak poremetio Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

„Rekao bih da je tenis postao predvidljiv, a za to je kriv Đoković, najbolji teniser svih vremena. Neću da kažem najveći, ali najbolji sigurno. On je tenis podigao na neki drugi nivo i mislim da smo to tek sada počeli da cenimo. To su bili Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su bili nedodirljivi, a onda je došao Novak i sve je poremetio. Svi su želeli da Federer i Nadal budu na tom nivou, a do tog nivoa na kraju je došao Đoković. To moramo da cenimo. Ja ne znam kako on održava taj nivo, ali znam da ne može zauvek da traje“, istakao je Mekinro.

Možda taj nivo ne može da traje zauvek, ali Novak veruje da će još dugo igrati tenis koji ga vodi do završnica turnira i trofeja.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
SPORT
Neustrašiva Sabalenka preko Amerikanke do novog finala u Australiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala