- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neustrašiva Sabalenka preko Amerikanke do novog finala u Australiji

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Arina Sabalenka, beloruska teniserka, plasirala se u finale Australijan opena posle pobede nad Koko Gof, američkom teniserkom, rezultatom 7:6, 6:4. Beloruskinja je do nove borbe za titulu stigla bez izgubljenog seta.
Repriza ženskog finala na US Openu u polufinalu prvog Grend slema u sezoni obećavala je atomski tenis i snažnce udarce na kojima bi Arini Sabalenki i Koko Gof pozavideli i pojedini teniseri.
Napetost je bila zagarantovana, a odmah se i primetila jer je već u prvom delu prvog seta došlo da razmene brejkova. Prvi je nappravila Sabalenka, a Gof je odmah uzvartila. Od tog momenta činilo se da više samopouzdanja ima Beloruskinja.
„Mislim da sam uspela da se fokusiram, spremna sam bila na to da će se ona dobro kretati, da će sve vraćati. Bila sam spremna uvek da odigram dodatni potez, spremna sam bila na sve“, rekla je Sabalenka. Njeno rivalstvo sa Koko God postaje sve uzbudljivije, a nada se i Sabalenka da će imati još prilika da se sretne sa Amerikankom. „Hvala puno, cenim podršku, atmosfera je bila sjajna. Uvek velika bitka sa njom, sjajna teniserka, šta god da bude uvek odigramo sjajan meč. Nadam se da ćemo u budućnosti igrati još dosta finala“, poručila je Sabalenka.
To je potvrdila kada je u šestom gemu još jednom Amerikanki oduzela servis gem, ali onda samo jedan trenutak pada koncentracije mogao je da donese preokret. Igrao se deveti gem, Arina je servirala za set, a onda je pred drugi servis začula povik iz publike i posle toga odigrala loš poen.
Usledila je dupla servis greška i velika protraćena šansa. Momentum je bio na strani Gof koja je napravila novi brejk i u tim trenucima ona je imala šansu da osvoji set, ali „poslednji voz“ uhvatila je moćna Arina koja izjednačuje za taj-brejk koji je odigrala maestralno.
Da je igrala protiv bilo koje druge protivnice beloruska teniserka verovatno bi daleko bolje otvorila drugi set, ali Sabalenka je sa druge strane imala odličnu Amerikanku koja je u prvom gemu spasila dve brejk lopte.
Priliku da oduzem servis protivnici Sabalenka nije iskoristila ni u sedmom gemu, ali pozitivno je bilo to što Gof nije imala šanse na njen servis.
Nastavila je Beloruskinja da vrši pritisak na servis Amerikanke naročito forhendom kojim je upisala 18 vinera! U pravom momentu Sabalenka je napravila brejk i došla je u situaciju da servira za finale. U taj gem stali su i dupla servis greška i as, kao i veliki aut i to forhendom koji toliko dobro sluša Arinu.
Na kraju sačekala je Beloruskinja grešku Amerikanke i stigla do meč lopte koju nije uspela da iskoristi jer je neverovatan poen vineorm završila Gof. Međutim, drugim asom Sabalenka stiže do nove prilike koju je iskoristila.
Perfektan meč završen je Arininim osmehom i suzama Koko.
„Mislim da sam uspela da se fokusiram, spremna sam bila na to da će se ona dobro kretati, da će sve vraćati. Bila sam spremna uvek da odigram dodatni potez, spremna sam bila na sve“, rekla je Sabalenka.
Njeno rivalstvo sa Koko God postaje sve uzbudljivije, a nada se i Sabalenka da će imati još prilika da se sretne sa Amerikankom.
„Hvala puno, cenim podršku, atmosfera je bila sjajna. Uvek velika bitka sa njom, sjajna teniserka, šta god da bude uvek odigramo sjajan meč. Nadam se da ćemo u budućnosti igrati još dosta finala“, poručila je Sabalenka.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
SPORT
Novak protiv Sinera i sunca za novo finale – ponovo nezgodan termin za najboljeg na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala