- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Teroristički napad u Moskvi treba da osudi ceo svet

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPucnjava i požar u koncertnoj dvorani „Krokus siti hol“ u Moskvi
Pucnjava i požar u koncertnoj dvorani „Krokus siti hol“ u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je terorističkim aktom dešavanja u „Krokus siti holu“ u Moskvi i istakla da cela međunarodna zajednica treba da osudi tragične događaje u koncertnoj dvorani u Podmoskovlju.
Prema njenim rečima, generalni sekretar Ujedinjenih nacija i cela međunarodna zajednica treba bespogovorno da osude teroristički akt, Rusija to zahteva.
„Saopštenje kabineta Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija u kome on navodi da je 'ožalošćen' zbog dešavanja u 'Krokus siti holu' nije u skladu sa onim što se dogodilo, snimci krvavog terorističkog akta ne izazivaju 'tugu', već užas, šok“, izjavila je Zaharova.
Pored toga, ona je istakla da reakcija Vašingtona koji je saopštio da ne vidi da su Ukrajina i kako su rekli, Ukrajinci, umešani u teroristički akt izaziva pitanja.

„Po kom osnovu zvaničnici u Vašingtonu daju nekakve zaključke o nečijoj umešanosti usred tragedije?“, istakla je Zaharova na TV kanalu Rusija 24.

""Ako SAD ili bilo koja druga država ima ili je imala pouzdane podatke u vezi s tim, oni moraju odmah da se predaju ruskoj strani. Ako takvih podataka nema, onda ni Bela kuća ni bilo ko drugi nema pravo da daje indulgenciju bilo kome, jer će sve umešane, kako je saopštilo rusko rukovodstvo, identifikovati nadležni organi“, dodala je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Zaharova je takođe rekla da ukoliko SAD imaju pouzdane informacije o terorističkom aktu da ih je neophodno bez odlaganja predati ruskoj strani, prokomentarisavši tako izjavu portparola Bele kuće Džona Kirbija da SAD ne vide znakove da su Ukrajina ili Ukrajinci umešani u teroristički akt u Moskvi.
Portparol je na svom Telegram kanalu objavila da Ministarstvo spoljnih poslova Rusije dobija pozive od običnih građana iz raznih zemalja sveta koji upućuju saučešća u vezi sa strašnom tragedijom u „Krokus siti holu“, kao i reči kojima oštro osuđuju ovaj krvavi teroristički akt, koji se odvija pred očima celog čovečanstva.
Prethodno, Federalna služba bezbednosti Rusije je saopštila da je u koncertnoj dvorani „Krokus siti hol“ na severozapadu Moskve došlo do pucnjave, a potom i požara. U napadu ima mrtvih.
Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2024
RUSIJA
Simonjan poručila ambasadama Zapada o mogućim terorističkim napadima u Rusiji: Da niste saučesnici?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala