- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Simonjan poručila ambasadama Zapada o mogućim terorističkim napadima u Rusiji: Da niste saučesnici?

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Uđi u bazu fotografijaMargarita Simonjan
Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2024
Pratite nas
Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan prokomentarisala je saopštenja ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije o pretnji od terorističkih napada u Moskvi tokom prazničnih dana.
Diplomate su se pozvale na informacije specijalnih službi da, navodno, ekstremisti „u narednih 48 sati“ (8. i 9. marta) možda planiraju neke „aktivnosti“.
Simonjan je skrenula pažnju na koordinisane postupke zapadnih ambasada.
"Nedragi ‘partneri’"! Ako imate konkretne informacije, treba da ih prosledite preko obaveštajnih službi. Nadam se da ste tako i uradili. A ako niste, onda je ovo saučesništvo", napisala je urednica na Telegram kanalu.
Prethodno je američka diplomatska misija u Rusiji objavila na svom sajtu preporuku američkim građanima koji se nalaze u ruskoj prestonici da ne posećuju mesta masovnog okupljanja ljudi „zbog visoke verovatnoće terorističkih akata“.
Kasnije je ambasada Velike Britanije u Rusiji objavila slično saopštenje na svom sajtu, kao i na društvenim mrežama.
Nakon toga, oglasila se i holandska ambasada koja je apelovala na svoje građane koji žive u Rusiji da izbegavaju mesta masovnog okupljanja ljudi, uključujući koncerte i tržne centre, zbog „mogućih napada“.
„Budite oprezni i pratite instrukcije lokalnih vlasti“, navodi se u saopštenju ambasade Holandije u Moskvi.
Direktor Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je radnije da Sjedinjene Amerike Države formiraju obaveštajnu mrežu u blizini ruskih granica za obavljanje subverzivnih akcija.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala