- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Perina rabona: Šta je Piksiju ovo trebalo...

© Sputnik / Lola Đorđević Dragan Stojković Piksi
 Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
„Šta je meni ovo trebalo“, refren je čuvene pesme Željka Bebeka, koji bi posle stradanja fudbalske Srbije u Moskvi mogao da zapeva Dragan Stojković Piksi. Rusi su nas bratski ispratili sa četiri gola u mreži, a moglo je komotno da bude, pet, šest, ma i 7:0! I, ne, nije preterivanje...
Eksperimentisao je selektor Piksi po ko zna koji put sa startnih 11. Čak je, kao što i je najavio, promenio sistem, ali mu se to žestoko obilo o glavu pred 23.000 svedoka na stadionu „Lav Jašin“.
Ne pomažu Srbiji ni četvorica pozadi, što potvrđuju četiri laka gola u mreži Đorđa Petrovića, koji je odbranio sve što je mogao...
U Piksijevu odbranu jedino ide crveni karton Milana Gajića jer ga je „na spavanju“ uhvatio hitronogi levi vek Rusije Hlusevič, čime su ogoljene sve mane ranjive srpske zadnje linije.
Osma uzastopna utakmica na kojoj smo primili bar jedan gol.
U danima euforije oko potpisivanja novog ugovora FS Srbije sa selektorom Stojkovićem do 2026. godine iz Moskve je stigao šamar otrežnjenja.
Šamar u zadnji čas!
Četiri gola kao jasna opomena Srbiji pred ono što je čeka u junu u Nemačkoj... Ako se selektor i igrači ne pogledaju što pre u oči, crno nam se piše u borbi sa Englezima, Dancima, čak i Slovencima...
Jasno je da su braća Rusi imali motiv više da se osvete Srbiji za onaj fijasko iz 2020. godine u Ligi nacija kada je „pukla petarda“ na Marakani – 5:0.
Zbog sankcija izrečenih od UEFA i FIFA Rusi ne mogu da se „izmere“ sa najjačima, ali im je dato „zeleno svetlo“ od predsednika UEFA Aleksandra Čeferina za spektakl sa Srbijom u Moskvi.
I... Bio je spektakl u Moskvi, al' samo do početka meča. Piksi i njegovi izabranici uspeli su to da upropaste očajnom izvedbom na travnatom tepihu.
Do sada je najteži poraz Piksijeve Srbije bio onaj u Kopenhagenu u prijateljskom meču sa Danskom, kada je bilo 3:0. Sada su Piksi i Srbija brojali do četiri, a moglo je kud i kamo gore da se završi.
„Lutao“ je startnom postavom i taktikom selektor koji će, po svemu sudeći ostati na kormilu nacionalnog tima, ostati do 2026. godine, a završilo se brodolom.
Bio je to povod da se brojni nezadovoljni navijači na društvenim mrežama naglas zapitaju da li bi Stojković trebalo da ostane selektor!?
Kiks sa Bugarima u Leskovcu na Dubočici (2:2) nije koštao Srbiju, ali su nam Rusi u Moskvi pokazali gde nam je mesto...
I zato, Piksi i fudbaleri da se pogledaju u oči i priznaju da nešto mora da se promeni, ukoliko u Nemačkoj ne žele da se ponovi Katar.
Prvi sledeći ispit je nedorasli Kipar u Larnaki 25. marta, a tamo bi sve osim pobede Orlova bio neuspeh...
Srbija i Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
SPORT
Piksijev raspad sistema u Moskvi – Rusija napunila mrežu Srbije do vrha!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala