Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Kurtiju prioritet nije dijalog, već eskalacija i napadi na Srbe na KiM

© Sputnik / Lola ĐorđevićPetar Petković
Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju dijalog nije prioritet, ali zato jeste eskalacija i svakodnevni napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji koji se nalaze na vrhu njegove agende.
"Svakodnevnim potezima koje vuče, stvaranjem nepodnošljivih uslova za život Srba, pokazuje čitavom svetu da ga ne zanima normalizacija odnosa, da ne mari za mir i suživot na prostoru pokrajine, već na sve načine pokušava da Srbe protera sa vekovnih ognjišta", ocenio je Petković.
Prema njegovim rečima, kada nema ekonomskih rezultata kojima bi se pohvalio, od Srba pravi dežurne mete svoje "autošovinističke politike, kao najvredniji učenik Adema Demaćija", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
Međutim, poručio je Petković, uprkos neodgovornim političarima iz Prištine koji se nalaze s druge strane pregovaračkog stola, Beograd će ostati opredeljen za konstruktivan dijalog u cilju iznalaženja održivih rešenja koja treba da olakšaju život na prostoru Kosova i Metohije, ističe se u saopštenju.
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
SRBIJA
Kurti: Dijalog nije prioritet
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala