Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti: Dijalog nije prioritet

© AFP 2023 / HENRY NICHOLLSAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da dijalog u Briselu nije prvi prioritet njegove vlade, već dobro upravljanje.
„Dijalog je četvrti prioritet. Pandemija, zapošljavanje i pravosuđe bili su prva tri prioriteta“, rekao je Kurti na konferenciji za medije povodom tri godine rada prištinske vlade.
Kurti je kazao da je prihvatio sporazum o normalizaciji, ponovo optuživši Beograd da stalno krši dogovor.
„Prihvatio sam sporazum o normalizaciji zajedno sa njegovim aneksom, što je veliko dostignuće spoljne politike Kosova. Ali, taj dogovor srpski zvaničnici stalno krše“, rekao je Kurti.
Kurti je naveo da je spreman za nove opšte izbore i dogovor sa opozicijom o raspuštanju skupštine, ali ne i o rušenju vlade i njegovoj ostavci.
O pitanju dinara rekao je da je najbolje da centralna banka u Prištini i Narodna banka Srbije uspostave saradnju. Ponovio je da u Prištini „nisu zabranili dinar, već da je evro jedino sredstvo plaćanja“.
„Ovom prilikom želim da objasnim Srbima na Kosovu da oni mogu da primaju finansijsku pomoć i u dinarima, ali u komercijalnim bankama dobiće ih u evrima“, rekao je Kurti, preneo je RTS.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala