- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zašto Novak nije gledao Srbiju i Rusiju?

© AP Photo / Mark J. TerrillNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Na prijateljsku utakmicu Srbije i Rusije u Moskvi bio je pozvan i Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ali zbog obaveza u Sjedinjenim Američkim Državama nije mogao da bude gost, a posle meča Šamil Tarpiščev, predsednik Teniskog saveza Rusije, otkrio je da je srpski as i povređen.
Novak Đoković objavio je da neće igrati na mastersu u Majamiju kako bi uskladio profesionalni i privatni život, ali je ostao u SAD-u gde trenutno odmara. Srpski as nije bio u prilici da ode u Moksvu gde se igrao prijateljski meč fudbalskih reprezentacija Srbije i Rusije, a povodom toga se oglasio i Šamil Tarpiščev.
„Zaista smo hteli da pozovemo Đokovića, međutim za njega je bilo nemoguće da dođe zbog takmičarskog kalendara. Osim toga, on je povređen i mora da ide na terapije. Sve do skoro nije bilo jasno da li će doći ili ne. Ja sam čak pre nekoliko dana razgovarao sa njegovim stricem. Da nije u pitanju turnirski kalendar, došao bi. Novak je naš prijatelj“, rekao je Tarpiščev.
Do sada nije bilo poznato da se prvi reket sveta muči sa bilo kakvom povredom, nije to pomenuo posle poraza od Luke Nardija u Indijan Velsu, ali i da je to istina srpski as trebalo bi da bude spreman za Monte Karlo koji se nalazi na listi turnira na njegovom zvaničnom sajtu.
Da Novak voli i poštuje bliskost srpskog i ruskog naroda potvrdio je još psoel trojimfa teniske reprezentacije Srbije u Areni 2010. godine.
„Kada je Srbija osvojila Dejvis kup, ja sam otišao u svlačionicu, Novak je ustao i napisao „Za bratstvo sa Rusijom“. I dao mi reket sa kojim je dobio poslednju partiju. Toliko tople odnose mi imamo“, podsetio se Tarpiščev.
Srpski as sa Rusima se družio i tokom Olimpijskih igara u Londonu.
„Na trening kampu pre Olimpijade u Londonu, on je došao da igra fudbal sa nama. Čak je stao na gol, a ja sam mu rekao „Da li si ti lud. Slomićeš prst!“, prisetio je predsednik Teniskog saveza Rusije.
Novak trenutno uživa u Majamiju gde je iako ne igra masters ostao zbog kompanije Lakost koja mu je sponzor, a koja je organizovala događaj u ovom gradu.
Prvi reket sveta na terenu bi trebalo da bude ponovo od sedmog aprila za kada je zakazan početak mastersa u Monte Karlu.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
SPORT
„Prazni Novak kao riba na suvom“ – Italijani počeli da otpisuju najboljeg na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala