- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Prazni Novak kao riba na suvom“ – Italijani počeli da otpisuju najboljeg na svetu

© AP Photo / Mark J. TerrillNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Dok Novak Đoković, najbolji teniser sveta, uživa u Majamiju, mnogi traže odgovore na pitanja zašto je ispao rano sa Indijan Velsa i zašto je odustao od mastersa u Majamiju. „Gazeta delo Sport“ takođe se bavila ovom temom, a autor teksta italijanskog medija došao je do zaključka da srpski as deluje prazno.
Za sportiste se često zaboravlja da su samo ljudi. Sa Novakom Đokovićem je to takođe slučaj, pa se tako svaki njegov poraz doživljava dramatično, a otkazivanje turnira kao najava za kraj karijere. Ipak, činjenice kažu drugačije.
Srpski as i dalje je najbolji teniser sveta i ne razmišlja o kraju karijeru, a poraz u ranoj fazi Indijan Velsa nije nešto sa čim se susreće po prvi put u karijeri. U trećem kolu ovog turnira Novak je ispao i 2019. godine, u drugom kolu godinu dana ranije pa tako još uvek nema razloga za paljenje crvenog alarma.
Međutim, Italijani taj alarm pale jer smatraju da Novaku fali motivacije.

„Možda su oni najbliži njemu zabrinuti zbog neuobičajenog manjka apetita 'kanibala' koji deluje prazno i traži motivaciju. Možda je to do odsustva njegovih najvećih rivala Nadala i Federera, možda zbog talasa mladih tenisera zbog kojih se oseća kao riba na suvom u 37. godini... Razlozi su brojni, ali činjenice govore jasno: Đoković više ne pobeđuje. A sada je i njegovo prvo mesto na ATP listi ugroženo“, piše u tekstu „Gazete delo Sport“.

Italijani navode da je Novakova motivacija na istorijskom minimumu iako je to kontradiktorno kada se uzme u obzir šta Novaka očekuje ove godine.
Srpski as ima zbog čega da bude motivisan jer mu predstoji odbrana bodova na Rolan Garosu, a kako i sam kaže glavni cilj su Grend slemovi kojih se očigledno nije zasitio. Osim toga, ono čemu se Novak najviše raduje jesu Olimpijske igre u Parizu.
Istina je da srpski as u nekom drugoj fazi karijere ne bi tako olako otkazivao masterse i preboljevao poraze na istima, ali Novak je trenutno najuspešniji teniser svih vremena koji je zaslužio da u 37. Godini odluči da malo više vremena posveti i porodici.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
SPORT
Jokić izveo dva nestvarna poteza – ali „priznao“ samo jedan: „Nisam video“/video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala