- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić izveo dva nestvarna poteza – ali „priznao“ samo jedan: „Nisam video“/video/

© AP Photo / Michael ConroyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaš, imao je fantastično veče u pobedi Denvera nad Njujorkom, ostvario je novi tripl-dabl, ali dve asistencije ostavile su u senci sve ostale poteze koje je Džoker izveo. Upravo za jednu od tih asistencija upitan je na konferenciji.
Tokom utakmice Denvera i Njujorka, Nikola Jokić našao se u teškoj situaciji i morao je da nekom od saigrača doda loptu, ali postojao je problem jer nijednog saigrača nije video. Zapravo, to nije bio problem jer se ta reč očigledno ne nalazi u Nikolinom rečniku.
Bacio je loptu iza leđa, a ona je odletela direktno u ruke Erona Gordona koji je potom postigao poene. Izgledalo je kao da srpski as ima oči na leđima, a onda je posle pobede otkrio da je zapravo tu majstoiju izveo „slučajno“.
„Prvi put nisam video. Samo sam bacio loptu i nadao se da će Ej-Dži (Eron Gordon) biti tu. Lopta je otišla savršeno na pravo mesto. Druga situacija, video sam Majka. Kod prve nisam“, objasnio je Jokić koji je upisao i fasntastičnu asistenciju za Majkla Portera.
Srpski as meč sa Njujorkom završio je sa 30 poena, 14 skokova i 11 asistencija, a sjajni Porter imao je čak i pone više od njega uz osam skokova.
„Ne, ne znam šta je promenio. On je veoma dobar i treba da nastavi da radi šta je radio. Promašio je tek nekoliko šuteva, pokupio nekoliko skokova, treba da nastavi u istom ritmu“, rekao je Jokić o svom saigraču.
Denver igra dobro, ovo im je druga vezana pobeda, a prethodno su imali seriju od pet pobeda koju je prekinuo Dalas.
„Iskreno, imali smo samo dobar period. Možda nam je trebalo nekoliko dana odmora. Igrači su fokusirani. I dalje ne šutiramo onako kako bismo voleli. Nadam se da će se to promeniti. Sviđa mi se put kojim idemo“, rekao je Jokić.
Srpski as potom je i nasmejao prisutne odogovorom u svom stilu, Denver je naročito dobro počeo da igra posle Ol-star pauze, a novinari su to povezali sa njegovom porukom koja je motivisala saigrače.
„Ako ih je to motivisalo, imamo problem“, zaključio je Jokić.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Rukometna lopta - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
SPORT
Sramota na žrebu zbog lažne države Kosovo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala