- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stojković o debaklu Srbije u Rusiji: „Dupla kazna – prestrogo“

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaDragan Stojković
Dragan Stojković  - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
Pratite nas
Prvi utisci selektora Dragan Stojkovića Piksija nakon debakla Srbije u Rusiji (4:0) bili su usmereni ka odluci turskog sudije da pokaže direktan crveni karton Milanu Gajiću u 21. minutu i da dosudi penal Rusima.
Prema Piksiju, to je bilo prestrogo i reč je o duploj kazni, koja je preskupo košta Stojkovića i njegove učenike.
Selektor Srbije koji bi na toj funkciji trebalo da ostane do 2026. godine, izrazio je nezadovoljstvo zbog takve odluke arbitra.
„Jedan težak rezultat. Ali, ako je trebalo da se izgubi, onda je bolje večeras da se izgubi jer je prijateljska utakmica. Sve je palo u vodu posle 20 minuta, crveni karton bio je očigledno ogromna prednost za rusku ekipu. Bilo je zaista jako teško igrati u jačem ritmu i napraviti neki bolji rezultat. Šteta zbog toga. Mislim da je to bilo baš prestrogo, jer je to jedna dupla kazna. Penal, plus isključen igrač u ranoj fazi utakmice, ostavilo je traga. Ruska ekipa je jako dobra, i te kako su oni znali da iskoriste tu vrstu prednosti koja nije mala. Na kraju, nebitno da li je dva, tri ili četiri nula. Ono gde ja nisam zadovoljan jeste što nismo bili u egalu i nismo uspeli da neke stvari koje smo spremali vidimo na delu“, istakao je Stojković u izjavi za zvanični sajt FS Srbije.
U redove Srbije za meč sa Kiprom vraća se Nikola Milenković, a selektor je poručio da nema nikakve panike uprkos debaklu u Moskvi.
Srbija i Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
SPORT
Spektakl za pamćenje uz veličanstvene himne Srbije i Rusije: „Iste boje, ista vera!“ /foto, video/
„Analiziraćemo šta se desilo večeras. Već u sledećoj utakmici se nadam da ću izvesti sastav za koji smatram da će moći da donese dobru igru i dobar rezultat. Nema nikakve panike, zaista. I da smo pobedili večeras ništa se ne bi promenilo. Ovo je samo jedna trening utakmica, dobra trening utakmica za Ruse. Tako je ispalo. Idemo dalje, glavu gore i vratićemo se ponovo na ono što svi očekujemo, a to je da pobeđujemo“, istakao je Piksi.
Na pitanje kako su igrači podneli težak poraz, selektor je odgovorio:
„Teško im je pao taj crveni karton u ranoj fazi meča. I oni su i sami videli i pričali smo, jednostavno to je jedan manjak u igri veliki. Rusi su to maksimalno iskoristili, oni su dobra ekipa u to nema sumnje. Ali, sigurno da bi to mnogo drugačije bilo i što se igre i rezultata tiče, da smo ostali u egalu“, zaključio je Dragan Stojković.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Rusija je tokom 90 minuta susreta na stadion "Lav Jašin" napunila do vrha mrežu Srbije. Redom su pogađali - Anton Mirančuk, Osipenko, Aleksej Mirančuk i Ivan Sergejev.
Debakl u Moskvi i osveta Rusa za onih beogradskih 5:0 iz 2020. godine u Ligi nacija, najteži su poraz Dragana Stojkovića Piksija u dosadašnjem selektorskom mandatu na klupi Srbije. Nadmašen je poraz u Kopenhagenu protiv Danske - 3:0, takođe u prijateljskom meču.
Srbija i Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2024
SPORT
Piksijev raspad sistema u Moskvi – Rusija napunila mrežu Srbije do vrha!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala