- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Objavljen potencijalni broj ruskih sportista na Olimpijskim igrama

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaSedište Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Lozani
Sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Lozani - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
Pratite nas
Na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu učestvovaće najverovatnije 36 ruskih sportista, rekao je Džejms Meklaud, direktor odeljenja Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) za odnose sa nacionalnim olimpijskim komitetima (NOK).
Međunarodni olimpijski komitet objavio je u decembru da će Rusi moći da nastupaju na Olimpijskim igrama u Parizu, ako ispune niz kriterijuma o neutralnom statusu, što znači da će nastupati pod neutralnom zastavom.

„U ovom trenutku ima 12 neutralnih sportista iz Rusije i sedmoro iz Belorusije. Ovo je među 6.000 odabranih. Najverovatniji scenario je da će na kraju biti izabrano 36, odnosno 22 sportista, maksimalan broj je 55 i 28. U Tokiju je učestvovalo 330 sportista iz Rusije“, rekao je Meklaud.

Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
SPORT
Šteta – Aleksandra blistala pa se ugasila u Majamiju
Stanislav Pozdnjakov, direktor Ruskog olimpijskog komiteta (OK) ranije je izjavio da su uslovi MOK-a neprihvatljivi za ogromnu većinu ruskih sportista i da će samo njih nekoliko pristati da učestvuje na Igrama.
Pomoćnik predsednika Ruske Federacije Igor Levitin rekao je da je Vladimir Putin zadužio Ministarstvo sporta i istraživanja i razvoja da izradi predloge za učešće sportista na Olimpijadi 2024. godine.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2024
SPORT
Sabalenka uprkos tragediji igra u Majamiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala