- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o predlogu Borelja za korišćenje ruske imovine: Vodi ka rušenju međunarodnog prava

© Sputnik / Alekseй MaйševPogled moskovski Kremlj
Pogled moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
Pratite nas
Predlog šefa diplomatije Evropske unije Žozepa Borelja da se ruska imovina koristi za finansiranje Kijeva vodi ka rušenju pravnih osnova evropskog i međunarodnog prava, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Borelj je ranije saopštio da je dao na razmatranje zemljama EU predlog da se iskoriste prihodi od zamrznute ruske imovine za vojnu pomoć Ukrajini.
„To je još jedna izjava čiji je cilj rušenje pravnih osnova evropskog i međunarodnog prava“, rekao je on komentarišući predlog Borelja.
Peskov je istakao da Evropljani dobro znaju o mogućoj šteti po njihovu ekonomiju i imidž zbog korišćenja ruske imovine za pomoć Kijevu, a pojedinci i države koji će biti relevantni za donošenje takve odluke biće decenijama krivično gonjeni.
Ranije je visoki evropski zvaničnih saopštio da će takav predlog stupiti na snagu u sredu. Prema rečima šefa evropske diplomatije, predlog podrazumeva da će 90 odsto prihoda otići u Evropski fond za mir, a još deset odsto u budžet EU. Borelj je takođe naveo i da se nada da će Savet EU uskori utvrditi taj predlog.
Pogledajte i:
Ministar finansija Rusije Anton Siluanov - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
RUSIJA
Ruski ministar: Postupanja sa zamrznutom ruskom imovinom dobiće simetričan odgovor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala