- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok u Španiji – Brazilac za milion evra „kupio“ slobodu?

© AP Photo / Andre PennerDani Alveš
Dani Alveš - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
Pratite nas
Sud u Barseloni odlučio je da Danija Alvesa, legendarnog Brazilca, pusti na uslovnu slobodu uz novčanu kauciju od milion evra do izricanja konačne presude. On je pristao da vrati oba pasoša koja poseduje, brazilski i španski, kako ne bi mogao da napusti Pirineje.
Alves je 22. februara proglašen krivim za seksualni napad na mladu ženu u noćnom klubu u Barseloni 31. decembra 2022. godine i osuđen je na četiri godine i šest meseci zatvorske kazne.
Advokati brazilskog fudbalera najavili su žalbu, dok je tužilaštvo u Barseloni saopštilo je da će proučiti presudu.
Agencija Rojters navodi da je sud u Barseloni doneo odluku da proslavljeni desni bek Barselone i Sevilje može da napusti zatvor kada plati kauciju od milion evra. Takođe, uslov je i da vrati oba pasoša - španski i brazilski, odnosno da ih preda sudskim vlastima.
Sud u Barseloni odobrio je puštanje na slobodu brazilskog fudbalera do izricanja konačne presude, jer je procenio da se rizik od bekstva Alvesa smanjio i pošto je fudbaler odslužio četvrtinu od četiri i po godine zatvorske kazne.
Brazilcu, kog je Barselona zbog nedoličnog ponašanja obrisala sa liste klupskih legendi, zabranjeno je da napusti Španiju, a Alves je u obavezi da se jednom nedeljno javlja sudu u Barseloni. On ne sme da komunicira sa žrtvom niti da joj se približi.
Advokat fudbalera nije bio dostupan za komentar. Alves je tokom suđenja negirao krivicu i rekao da je njegov susret sa ženom bio sporazuman. Sud je utvrdio da je Alves seksualno napao svoju žrtvu ujutru 31. decembra 2022. godine.
Žena je svedočila da ju je Alves na silu primorao da imaju odnose u toaletu noćnog kluba u Barseloni.
Alves je u zatvoru od od 20. januara prošle godine. Sud je ranije u više navrata odbio njegove zahteve za puštanje uz kauciju zbog rizika od bekstva, ali je na kraju popustio što je šokiralo sve u Španiji i šire.
Fudbaler Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
SPORT
„Orlovi“ odleteli za Rusiju/foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala