- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija u UN: Ne vidimo osnova za dijalog sa Amerikom o kontroli nuklearnog oružja

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Saveta bezbednosti UN
Zasedanje Saveta bezbednosti UN - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2024
Pratite nas
Rusija ne vidi osnova za dijalog sa SAD povodom novih sporazuma o kontroli raketno-nuklearnog oružja, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.
Istakao je da je interakcija po tom pitanju moguća prilikom preispitivanja antiruskog kursa SAD i NATO.
„Što se tiče pitanja strateškog dijaloga između Rusije i SAD u pogledu novih dogovora o kontroli raketno-nuklearnog naoružanja, oni se ne mogu izdvojiti iz opšteg vojno-političkog konteksta. Ne vidimo osnove za takav rad u uslovima kada zapadne države pokušavaju da Rusiji nanesu ‘strateški poraz’ i kada odbijaju da poštuju naše vitalne interese“, rekao je ruski diplomata na sednici Saveta za bezbednost UN, koja je posvećena nuklearnom razoružavanju.
Poljanski je dodao da akcije SAD sada ukazuju na nezainteresovanost SAD i njihovih saveznika za ozbiljan razgovor povodom kontrole nuklearnog naoružanja. Podvukao je da Rusiju ne impresioniraju histerije i pretnje iz Vašingtona, Londona i Brisela.
Sednica Saveta bezbednosti UN održana je 18. marta na temu „Nuklearnog razoružanja i neširenja nuklearnog oružja“. Tokom zasedanja su SAD i Japan donele rezoluciju o nedopuštanju razmeštanja nuklearnog oružja u svemiru i zabrani razvoja takvog naoružanja.
Pogledajte i:
Dmitrij Poljanski - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
RUSIJA
Rusija u UN: Pariz neodgovorno preti da gurne svet u ponor nuklearnog rata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala