Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o kompleksu Generalštaba: Sve će biti apsolutno transparentno

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je delimično upućen u projekat revitalizacije prostora Generalštaba koji je oštećen u NATO bombardovanju 1999. godine, ali i da je veoma srećan što će se konačno rešiti, kako je naveo, taj problem u centru grada. Kako je istakao, sve će oko tog projekta biti transparentno.
Vučić je rekao da će u okviru projekta na tom prostoru biti postavljena i neka vrsta muzeja, kako muzeja žrtava tako i svega onoga što se tu dešavalo.
„Da pokažemo ljudima šta se tu dogodilo, da niko ništa od svega toga ne krije, ali da razvijamo dalje Beograd i našu zemlju sa velikim i veoma značajnim investicijama“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li je izabran partner za revitalizaciju prostora Generalštaba bez tendera i javne rasprave.
Istakao je da će revitalizacija prostora Generalštaba značiti i za popravljanje srpsko-američkih odnosa, ali, kako je rekao, bez zaboravljanja onoga što se dogodilo.
Predsednik Srbije je istakao da će svako ko bude video kako je planirano da taj prostor izgleda biti oduševljen, imajući u vidu kakvo je stanje tog prostora danas.
„Nadam se samo da ćemo imati dovoljno vremena da premestimo Ministarstvo odbrane i Generalštab. Posle toga da obnovimo velelepnu zgradu Sedmog puka, koja gleda prema Manježu. To su veliki rezultati, velike investicije. Beograd u narednih dve godine treba da dobije i velike svetske hotele i postaje svetska metropola. A sve će biti apsolutno transparentno, niko ne želi ništa da krije“, rekao je Vučić.
A man walks past the building of former federal military headquarters in Belgrade on March 24, 2010, destroyed during the 1999 NATO air campaign against Yugoslavia. - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SRBIJA
Evo predloga za Amerikance: Nek odmah povuku priznanje Kosova i dobijaju Generalštab – zauvek!
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala