- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tadić upisao dve asistencije – a onda bežao sa terena: Navijači napali fudbalere /video/

© Tanjug / Jadranka IlićDušan Tadić
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije, upisao je dve asistencije u pobedi Fenerbahčea protiv Trabzona 3:2. Ovom pobedom Fener je nastavio da juri prvo mesto na tabeli turske lige koje trenutno zauzima Galatasaraj. Uzbudljiva borba nažalost je ostala u senci navijača koji su uleteli na teren i napali fudbalere Fenerbahčea.
U Fenerbahčeu Dušan Tadić predstavlja faktor stabilnosti, a to se pokazalo i tokom meča sa Trabzonom. Da nije bilo dva gola iz prvog poluvremena u kojima je učestvovao srpski reprezentativac, njegov tim bio bi u problemu.
Već u 13. minutu Tadić je pronašao Freda koji je pogodio za 1:0, a potom je srpski fudbaler još jednom asistirao takođe Fredu u nadoknadi prvog poluvremena.
Situacija je postala dramatična u drugom poluvremenu jer su Bardi i Trezge pogodili za izjednačenje. Tačku je ipak u samoj završnici odnosno u 87. minutu uspeo da stavi Batšuaji koji je doneo pobedu Fenerbahčeu. Tadiću je ovo bio jubilarni 30. meč u turskom prvenstvu, a postigao je osam golova i upisao 11 asistencija.
Međutim, sjajna partija srpskog fudbalera i njegovog tima ostali su u senci navijača Trabzona koji su želeli da napadnu gostujuće fudbalere.
Tadić je sa saigračima proslavljao pobedu, a potom je odjednom nastala gužva i opšti haos. Fudbaleri Fenera morali su da pobegnu što su brže mogli u svlačionicu kako bi izbegli da završe povređeni.
Poznato je da između navijača ova dva kluba vlada velika netrpeljivost, a ovo takođe nije prvi incident. Pre nekoliko godina desilo se i da navijači Trabzora vatrenim oružjem gađaju autobus u kojem su se nalazili fudbaleri Fenerbahčea.
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SPORT
Aleksandra na korak od glavnog žreba – Majami je čeka pet godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala