- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kada Srbin Vasa napravi „fintu“ – čuveni Kevin Durent završi na parketu /video/

© AP Photo / Nell RedmondVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
Pratite nas
Srpski košarkaš Vasilije Micić nastavlja da igra u izuzetnoj formi, a ovoga puta je zadivio košarkaški svet fintom protiv jednog od najboljih igrača 21. veka Kevina Durenta. Vasa je napravio dribling, a Durent je završio na parketu. Ipak, Finiks je na kraju slavio protiv Šarlota sa 107:96.
Micić je u mladosti trenirao skijanje pa zato ne čudi da ima tako dobre promene pravca, samo što to očigledno nisu rekli Durentu.
Srpski plejemejker inače je odigrao odličnu utakmicu u kojoj je ubacio 21 poen i tome dodao tri asistencije. Aleksej Pokuševski je dodao četiri poena, pet asistencija i tri skoka.
I ova utakmica samo je nova potvrda činjenice da se Micić navikao na dres Šarlota i da ode njega u nastavku sezone možemo da očekujemo sve bolje partije.
U Oklahomi se nije snašao, nije dobio ni dovoljno prostora, ali zato je sada u Šarlotu potpuno drugačija priča. Posle ličnog rekorda od 25 poena u prethodnom meču, sad je brojao do 21 poena protiv jednog od jačih timova u ligi.
Micić je na meču protiv Finiksa šutirao 7/12 iz igre i 7/9 sa linije za slobodna bacanja. Aleksej Pokuševski je mogao da ima i bolji učinak s obzirom da je promašio četiri šuta za tri poena.
U Feniksu, Kevin Durent je stao na 13 poena, dok je Alen ubacio 20 poena.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
SPORT
Jokićeve lekcije „najvećem svetskom talentu“ – Denver je na vrhu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala