- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićeve lekcije „najvećem svetskom talentu“ – Denver je na vrhu

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
Pratite nas
Košarkaši Denvera pobedili su San Antonio rezultatom 117:106 u prvenstvenoj utakmici NBA lige, a srpski košarkaš Nikola Jokić bio je najefikasniji u redovima pobednika. Džoker je meč završio sa 31 poenom, sedam skokova i pet asistencija. Održao je lekciju talentovanom Viktoru Vembanjami.
Prvi pik na draftu Vembanjama stigao je u NBA ligu kako bi pokazao da je najveći svetski košarkaški talenat. Neki su ga nazvali i najvećim talentom u istoriji sporta generalno.
Protiv Jokića se to baš i nije dalo primetiti.
Popularni Vembi je još mlad, ovo mu je prva sezona, a Jokić je u pojedinim momentima pored njega izgledao kao zahuktali tramvaj za kog Francuz nije imao rešenje.
Dovoljno govori i podatak da je Jokić završio duel sa 31 poenom, a Vembanjama sa 17. U drugom poluvremenu nije bio raspoložen te je do poena stizao u momentima kada Nikole nije bilo na terenu.
Džamal Marej je za Denver postigao 15 poena i 10 skokova, a Džeremi Sohan je sa 19 poena bio najefikasniji u protivničkoj ekipi.
Denver je ovom pobedom opet na vrhu NBA lige sa skorom od 47 pobeda i 20 poraza.

U ostalim utakmicama NBA lige, Nikola Jović dao je sedam poena i upisao pet asistencija u pobedi Majamija nad Detroitom od 108:95. Šarlot Vasilija Micića poražen je od Finiksa sa 107:96, a srpski plejemejker odigrao je odličnu utakmicu u kojoj je ubacio 21 poen. Aleksej Pokuševski je dodao četiri poena, pet asistencija i tri skoka.

Toronto Darka Rajakovića poražen je sa 103:113 od Orlanda, dok Bogdan Bogdanović nije igrao za Atlantu koja je izgubila od Jute sa 122:124.
Ergin Ataman  - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2024
SPORT
Kritika Amerikancima: „U NBA se igra samo u poslednjoj četvrtini“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala