- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Inicijativa urodila plodom – udruženje Srba dobilo podršku za Đokovićevu bistu na Ženevskom jezeru

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
Pratite nas
Teniski savez Francuske je podržao postavljanje biste najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića u mestu Tonon le Ben na obali Ženevskog jezera.
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
SPORT
Federer: Pratim šta radi Novak – znam kada obori rekord
Inicijativu su pokrenuli Saša Pešić, predsednik udruženja „Svi Srbi u Parizu“ i Dragoslav Kule Perišić, legenda motociklizma.
Na sastanku predsednika opštine Tonon le Ben Kristofa Arminjona i predsednika Teniskog saveza Francuske Žila Moretona potvrđena je podrška ideji za postavljanje biste Novaka Đokovića uz nameru da sportska hala i teniski kompleks ponesu ime najboljeg tenisera svih vremena.
Saša Pešić i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
SPORT
Sputnjik otkriva – na Ženevskom jezeru niče bista Novaka Đokovića: „Svaki Srbin će biti ponosan!“
Sastanku su prisustvovali i predsednik Teniskog saveza grada Tonom Le Ben Žerar Bastijen, zvaničnici grada Filip Laot i supruga prvog čoveka francuskog tenisa Veronika Dale Moreton.
„Još jedan veliki korak je načinjen za postavljanje prve biste u Evropi sa likom najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića. Podsetimo da je ideja za ovaj projekat došla od predsednika udruženja Svi Srbi u Parizu, Saše Pešića, a da je ona prihvaćena od strane zvaničnika opštine Tonon le Ben zahvaljujući velikom radu i angažovanju proslavljenog šampiona u motociklizmu, Dragoslava Kuleta Perišića, koji je vodio pregovore i koji poslednjih godina mnogo čini na jačanju srpsko-francuskih veza. Treba pomenuti i gospodina Dragana Kotarca bez koga zbližavanje Srbije, Srba i vodećih ljudi ove opštine, koji su inače pravi zaljubljenici u Srbiju, sigurno ne bi bilo“, navedeno je iz organizacije „Svi Srbi u Parizu“.
Posle ideje, inicijative, zajedničkog rada, odluke opštine Tonon le Ben a sada i podrške Teniskog saveza Francuske, ostalo je da se svima ispuni želja i da inaguraciji biste prisustvuje Novak Đoković.
„Kule Perišić bi trebalo do kraja marta da se sastane sa Đokovićevim timom kako bi se zvanično obavestio najbolji teniser sveta i dogovorili detalji oko inaguracije“.
Dodaje se da u timu koji zajednički radi na ostvarenju ovog sjajnog projekta učestvuju i profesor Jovan Filipović, Miljko Živojinović (sin proslavljenog glumca Bate Živojinovića) i čuveni srpski fotograf iz Francuske Milojko Milanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala