- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Na predsedničkim izborima u Rusiji i posmatrači iz Republike Srpske

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaPredsednički izbori u Rusiji
Predsednički izbori u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
Pratite nas
Presedničke izbore u Moskvi prati više od hiljadu stranih posmatrača iz 36 država, sve protiče bez trzavica i mirno, kaže Siniša Vidović iz Republike Srpske.
Osim iz Srbije kao posmatrači na predsedničkim izborima na poziv ruske Dume prisutni su i predstavnici iz Republike Srpske. Među njima je Siniša Vidović, zamenik predsednika stranke Ujedinjena Srpska čiji je lider Nenad Stevandić, predsednik Skupštine Republike Srpske.

Ovako nešto treba BiH

Vidović nije prvi put u ovoj ulozi , a kako kaže, nivo organizacije predsedničkih izbora u Rusiji je takav da bi na to trebalo da se ugledaju i u Bosni i Hercegovini. On ističe da su sve partije u Rusiji zastupljene kao članovi biračkih odbora.
„Ko nije u prilici da izađe na izbore članovi komisije idu kod te osobe, nose potrebne skenere za dokumenta i ostalu glasačku opremu da bi sve bilo regularno. Znači, svakome je omogućeno da da svoj glas. Sve je organizovano na zavidnom tehnološkom nivou,“ kaže Vidović.

Posmatrači iz više država sveta

Glasanje ide jednostavno i brzo, sve protiče prema protokolu i u odnosu na prethodne godine, kako kaže Vidović, sve je vidno napredovalo.
„Imali smo nekoliko sastanaka sa predstavnicima ruske Dume a očekujemo da dođe još jedna delegacija iz RS među kojima će biti i Nenad Stevandić i poslanici iz stranke Milorada Dodika, predsednika RS.
Prof. dr Mitar Kovač  - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
RUSIJA
Mitar Kovač iz Moskve: U Rusiji su svesni koliko su ovi izbori bitni za budućnost zemlje
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala