- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Gubici ukrajinskih diverzanata koji su pokušali da probiju rusku granicu iznosili do 70 odsto

© Sputnik / Natalья SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
Pratite nas
Gubici ukrajinskih snaga koji su sinoć pokušali da probiju rusku državnu granicu iznosili su od 60 do 70 odsto diverzanata, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Prema njegovim rečima, ruske snage već nekoliko dana uspešno odbijaju pokušaje ukrajinskih diverzanata da prodru na rusku teritoriju.
„Od 2.500 diverzanata koliko je pokušalo ovih dana da probije rusku granicu, 1.700 je pogođeno, a likvidirano je 550 ljudi“, kazao je Peskov.
Dodao je i da predsednik Rusije Vladimir Putin redovno dobija izveštaje o napadima ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti. Tim povodom oglasio se i Putin koji je rekao na sastanku Saveta bezbednosti Rusije da na taj način Kijev pokušava da omete predsedničke izbore u Rusiji i poručio da će te akcije Ukrajine samo ujediniti Ruse.
Ranije danas, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske oružane snage uspele da odbiju napade i zaustave pokušaje prodora na rusku teritoriju diverzantsko-izviđačkih grupa iz Sumske oblasti Ukrajine, kao i da je poginulo oko 30 ukrajinskih boraca.
Ruska vojska na krasnolimanskom pravcu - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Ruska vojska se učvrstila u centru Rabotina; Ukrajinci granatirali Grajvoronski okrug
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala