- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Simonjanova: Treba ceniti hrabrost ruskih vojnika

© Fotohost Kongressa molodыh učёnыh / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica televizije RT Margarita Simonjan
Glavna urednica televizije RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2024
Pratite nas
Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan istakla je da treba ceniti samopožrtvovanost vojnika i predstavnika specijalnih službi koji nisu dozvolili prodor ukrajinskih snaga na rusku teritoriju.
Oružane snage Rusije su zajedno s pograničnim organima Službe federalne bezbednosti Rusije 14. marta osujetile novi pokušaj ukrajinskih odreda da prodru na teritoriju Belgorodske oblasti. Diverzanti su pokušali da uđu na područje pograničnog naselja Kozinka, ali su bili zaustavljeni.
U petak je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su ruski vojnici višecevnim raketnim sistemom „tornado“ likvidirali grupu ukrajinskih diverzanata, koja je pokušala da prodre u Belgorodsku oblast.
„Oni su želeli da naprave Beslan. Želeli su da zauzmu neko selo, da uzmu njegove žitelje kao taoce i da nam time terorišu sve izbore... Razume se, to se nije dogodilo, hvala bogu. Dubok naklon svima koji su zaslužni za to – specijalnim službama, Ruskoj gardi, armiji, svima ostalima ko se time bavi. To se nije dogodilo zahvaljujući njima. Moramo to sve da razumemo i cenimo. Tu samopožrtvovanost s kojom ti momci štite sve nas“, rekla je Simonjanova.
Prema njenim rečima, situacija nikako ne bi uticala na ishod izbora, ali definitivno bi uticala na raspoloženje u društvu.
„Za nas nema 'stare' i 'nove' teritorije, svi naši novi regioni su isto tako naši regioni. Podsećam da su to bili naši regioni vekovima, oni su u veoma kratkom roku slučajnom igrom sudbine prestali da budu naši i uvek su maštali o tome da se vrate“, naglasila je Simonjanova.
Ona je, takođe, rekla da žitelji oslobođene Avdejevke u Donjeckoj Narodnoj Republici imaju samo dve molbe, a da je jedna od njih da glasaju na izborima za predsednika Rusije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala