- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Savet Federacije: Krimsko proleće 2014. godine postalo tačka okupljanja nove Rusije

© Sputnik / Artyom Zhitenev / Uđi u bazu fotografijaGrafit na Taganskom trgu u Moskvi
Grafit na Taganskom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2024
Pratite nas
Krimsko proleće 2014. godine postalo je tačka okupljanja nove Rusije, kada je društvo steklo nov kvalitet jedinstva, izjavila je predsednik Saveta Federacije Valentina Matvijenko u obraćanju stanovnicima Krima i Sevastopolja preko video veze povodom 10. godišnjice obeležavanja ujedinjenja regiona sa Rusijom.
„Nakon 10 godina smatram da Krimsko proleće sa sigurnošću možemo nazvati tačkom okupljanja nove Rusije. Naše društvo je 2014. godine zaista dobilo nov kvalitet, kvalitet duhovnog jedinstva, snage, zajedništva. Današnji uspeh Rusije u suprotstavljanju agresiji Zapada, kao i naša nepobedivost kako u širem smislu, tako i na polju dejstava Specijalne vojne operacije su upečatljiv primer toga“, rekla je Matvijenko.
Podsetimo, narodni referendum na Krimu i Sevastopolju održan je 16. marta 2014. godine posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.
Pogledajte i:
Ruske zastave u Simferopolju - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
SVET
Taker Karlson: Krim je postao deo Rusije zahvaljujući demokratskom referendumu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala