- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Siner oborio Novakov rekord – Italijan je teniski naslednik srpskog asa

© AFP 2023 / LLUIS GENENovak Đoković i Janik Siner
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2024
Pratite nas
Novak Đoković, prvi reket sveta, bio je najmlađi teniser koji je upisao 16 vezanih pobeda, a sada je taj rekord oborio neverovatni Janik Siner, Italijan koji još uvek nije poražen od početka sezone.
Stigao je Janik Siner do polufinala Indijan Velsa posle pobede nad Jiržijem Lehečkom , što je njegova 16. vezana pobeda od početka sezone. Italijan je postao najmlađi teniser kome je to pošlo za rukom, a prethodno je taj rekord držao Novak Đoković.
@sputnik.srbija @Sputnik Srbija Ovaj momak će biti prvak sveta #majdov #nemanjamajdov #dzudo #sport #miljanovkorner #sputnjiksport #molitva ♬ original sound - Sputnik Srbija
Srpski as imao je 16 uzastopnih pobeda 2011. godine, tada je imao 23 godine i 299 dana i bio je najmlađi u Open eri koji je uspeo da napravi takav podvig.
Čekalo se 13 godina, a onda je rekord preuzeo neverovatni Siner koji je 16 pobeda nanizao sa 22 godine i 211 dana.
Nije čudo što je italijanski teniser počeo da obara rekorde koje je postavljao Novak jer i sam po stilu igre i načinu na koji se probija u sam vrh liči na srpskog asa u tim godinama.
Novak je bio u senci Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a Siner je upao u senku Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa.
Kao što je i srpski as tada počeo sve češće da iznenađuje svoje rivale, tako je to počeo da radi i Italijan koji je početkom godine osvojio Australijan open, a potom je odbranio titulu na turniru u Roterdamu.
Čini se da je i prvi favorit za titulu u Indijan Velsu, ali da bi do nje došao najpre u polufinalu mora da savlada Alkarasa.
Srđan Babić - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2024
SPORT
Moskva slavi Srđana – novi gol srpskog reprezentativca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala