- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je najbolji na svetu Aleksu promenio karijeru: „Novak me je razbio – a onda sam se vratio“

© AP PhotoNovak Đoković – Aleks De Minor
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2024
Pratite nas
Aleks De Minor, australijski teniser, svojim najvećim uspehom u karijeri smatra pobedu nad Novakom Đokovićem na Junajted kupu. Iako ima i trijumf protiv Rafaela Nadala, Australijanac je odabrao meč sa srpskim asom.
Od početka sezone jedan od igrače koji postepeno napreduje i beleži dobre rezultate je Aleks De Minor koji je neposredno pred masters u Indijan Velsu osvojio titulu na turniru 500 serije u Akapulku.
Iz meča u meč delovao je sve bolje, a zapravo je sve počelo pre Australijan opena kada je na Junjated kupu pobedio Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta. Kao da je Aleksu sa tom pobedom sve krenulo na bolje, pa je zato smatra i najvećom u karijeri.
„Biram pobedu protiv Novaka. Uglavnom se zasniva na činjenici da sam igrao godinu dana ranije u Australiji protiv njega. Opet me je naterao da izgledam blesavo na centralnom terenu, kao da se mučim da uzmem poene. Apsolutno me je razbio na mom domaćem slemu, centralnom terenu, ispred svih Australijanaca. Da, bilo je razočaravajuće. Bilo je poprilično neprijatno“, rekao je De Minor.
Kao da je Australijanac naučio lekciju iz tog meča pa je u Pertu naneo srpskom asu poraz.
„Mogućnost da se vratim godinu dana kasnije, ostavim sve to iza sebe i probijem tu barijeru, mislim da je to neverovatno značajno za mene kao čoveka, kao igrača i jednostavno da steknem to samopouzdanje. Veoma sam ponosan na svoje napore da sve preokrenem taj meč“, rekao je De Minor.
Australijski teniser plasirao se u osminu finala Indijan Velsa pobedom nad Aleksandrom Bublikom (7:5, 6:0), a za četvrtfinale boriće se protiv Aleksandra Zvereva.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
SPORT
Novak saznao termin meča sa Italijanom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala