Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Sa Lajčakom sam razgovarao o nepodnošljivim uslovima za život srpskog naroda na KiM /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i nepodnošljivim uslovima za život našeg naroda u pokrajini.
„Razmotrili smo mogućnosti i teme za nastavak konstruktivnih razgovora u Briselu, kao i korake neophodne za napredak ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Još jednom sam pozvao međunarodnu zajednicu da se konkretno i odlučno angažuje po suštinski važnim pitanjima za opstanak srpskog naroda na KiM i regionalnu stabilnost“, naveo je Vučić u objavi na društvenim mrežama.
Sastanak Vučića i Lajčaka završen je nešto pre 19 časova.
Sastanku, koji je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, prisustvovao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
Portparol Evropske komisije Peter Stano potvrdio je ranije danas da je Lajčak pozvao glavne pregovarače Beograda i Prištine da u utorak, 19. marta, nastave razgovore o odluci takozvane Centralne banke Kosova o ukidanju dinara koji su započeti pre nekoliko nedelja.
Izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, koji je proteklih dana boravio u Prištini, rekao je da nije uspeo da ubedi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da odgovori na zabrinutost Zapada u vezi sa zabranom upotreba dinara na KiM, ali da se nada da će se na sastanku glavnih pregovarača u utorak u Briselu naći hitno rešenje.
Lajčak je pre 10 dana boravio u Prištini gde je razgovarao sa glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem o uredbi tzv. CBK o dinaru.
Poslednji sastanak u Briselu održan je 27. februara, na kome je Beograd predstavljao Petar Petković, a delegaciju Prištine predstavnik tzv. CBK.
Lajčak i Vučić sastali su se u Beogradu prethodni put 29. januara, uoči početka primene uredbe tzv. CBK.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala