- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Invazija pčela: Najbizarniji događaj u istoriji tenisa odigrao se u Indijan Velsu /video/

© AP Photo / Andy WongKarlos Alkaras i Grigor Dimitrov
Karlos Alkaras i Grigor Dimitrov - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2024
Pratite nas
Karlos Alkaras, španski teniser, pobedio je Aleksandra Sašu Zvereva, nemačkog tenisera ruskog porekla rezultatom 6:3, 6:1 i plasirao se u polufinale mastersa u Indijan Velsu, ali je njegovoj pobedi prethodila najbizarnija situacija koju je jedan teniski turnir video, a to je napad pčela.
Na samom početku meča Karlosa Alkarasa i Saše Zvereva, teniseri su morali da se suoče sa izuzetno neprijatnom i bizarnom situacijom, a Španac je pretrpeo i posledice.
Roj pčela napao je tenisere, a Alkaras je otrčao sa terena nakon što ga je jedna od njih i ujela za čelo.
Kamere su snimile celu jednu košnicu ispod zvučnika, a prizori su delovali nadrealno. Nemoćni Alkaras pokušao je da se odbrani reketom, ali jedino rešenje bilo je da se meč prekine dok se situacija ne bude rešila.
Teniseri su se vratili i nastavili meč, a Španac je sve vreme bio bolji. Prvi je napravio brejk koji je sačuvao do kraja seta.
U drugi set ušao je silovito, odmah je Zverevu oduzeo servis gem, a potom je napravio i drugi brejk za vođstvo od 3:0. Neočekivano je Alkaras učinio da meč izgleda kao poigravanje sa Sašom kada se uzme u obzir da ga je nemački teniser nedavno pobedio u Australiji.
Nastavio je da dominira u drugom setu, Saša nije mogao da se izbori ni za brejk loptu i na kraju mu je Karlos prepustio samo jedan gem.
U polufinalu Indijan Velsa španski teniser nije mogao da zamisli težeg protivnika. Sa druge strane mreže biće sjajni Janik Siner koji je bez problema savladao Jiržija Lehečku rezultatom 6:3, 6:3.
U drugom polufinalu sastaju se Danil Medvedev i Tomi Pol.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
SPORT
Đoković ne igra na turniru u Majamiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala