- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija gradi brzu prugu Moskva-Sankt Petreburg

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeleznička pruga
Železnička pruga - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je početak izgradnje brze pruge Moskva – Sankt Peterburg prilikom učešća na svečanoj ceremoniji u kojoj je učestvovao putem video veze iz Novog Ogareva u Moskovskoj oblasti.
„Na prošlom sastanku smo se dogovorili da ćemo se još jednom sresti u ovom sastavu, zabeležiti da su sva pitanja oko kojih smo se dogovorili, razrađena i rešena. Dogovor je bio da ćemo na ovom sastanku potvrditi i to da smo zajedno započeli veliki projekat“, rekao je Putin.
Predsednik Rusije je svima poželeo uspeha u radu i zahvalio se na realizaciji svih pripremnih radova koji će omogućiti realizaciju projekta.
Ruski lider je naveo da je uveren da će projekat biti realizovan, da će imati veoma važnu i primetnu ulogu u realizaciji onih planova razvoja zemlje koji su razmatrani u prethodnim mesecima i koji su spomenuti u njegovom obraćanju Federalnoj skupštini.
Putin je rekao da je siguran da Rusija ima najbolju železnicu, a brza pruga će omogućiti veću brzinu teretnih vozova.
Izgradnja brze pruge Sankt Peterburg-Moskva je predviđena projektom Transportne strategije Ruske Federacije do 2030. godine. Ova trasa bi trebalo da smanji vreme putovanja između tih gradova koje će biti oko dva sata i 15 minuta, kompozicije će ići na svakih 10-15 minuta, a prve bi trebalo da se pojave do 2028. godine. Putin je u obraćanju Federalnoj skupštini naveo da će pruga proći kroz grad Tver i Veliki Novgorod.
Pogledajte i:
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
RUSIJA
Ključne poruke Putina u sedam kratkih videa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala