- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola se uverio u moć Jokića i Denvera – Vasina dva rekorda karijere u NBA /video/

© AP Photo / Rebecca BlackwellNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
Pratite nas
Denver na krilima Nikole Jokića niže pobede i dominira u NBA ligi, a poslednji tim koji je pao pred njima bio je Majami. Nagetsi su slavili na Floridi rezultatom 100:88 u meču koji je Somborac završio sa dabl-dabl učinkom, dok je s druge strane njegov mlađi imenjak Jović ubacio tri poena uz po skok i asistenciju.
Nikola Jović je na parketu proveo 15 i po minuta i uspeo je da ubaci jednu trojku iz dva pokušaja, dok je Nikoli Jokiću nedostajalo četiri asistencije za tripl-dabl. Ubacio je, za njega, skromnih 12 poena uz 14 skokova i šest asistencija.
Tim iz Kolorada koji igra po notama Srbina rešio je uvodnu deonicu rezultatom 26:19, dok je druga četvrtina rezultatski praktično bila izjednačena – 25:24, pa se na veliki odmor otišlo prednošću Denvera rezultatom 50:44.
Majami je uspeo da priđe preko raspoloženog Bam Adebaja koji je ostvario dabl-dabl učinak od 17 poena uz 13 skokova, ali su Nagetsi do kraja uspeli rutinski da slave, zahvaljujući fantastičnoj poslednjoj četvrtini u kojoj su primili samo 17 poena.
Kad god je teško i kad god je potrebno da aktuelni šampioni stisnu odbranu, oni to i urade.
Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
SPORT
Srbi gospodare Evrokupom i marširaju ka Evroligi
Najefikasniji akter susreta bio je Majkl Porter Džunior sa 25 ubačenih poena, imao je i sedam skokova. Imao je podršku Arona Gordona koji je ubacio 16 poena, a imao je i osam uhvaćenih lopti i četiri asistencije.
Jokić ovoga puta nije uzimao previše šuteva, pa otuda ne čudi što je susret završio sa samo 12 poena uz 14 skokova i šest asistencija za 37 i po minuta provedenih na parketu. Potencijalni srpski reprezentativac (čeka se potvrda da li će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu) šutirao je iz igre 5/8.
Interesantno, Jokić nije šutirao za tri poena, što se zaista retko događa.
Denver je posle trijumfa na Floridi izbio na čelo Zapadne konferencije ispred Oklahome koja ima meč manje. Jokić i drugovi imaju učinak od 46 pobeda i 20 poraza, dok Oklahoma ima meč manje i pobedu manje.
Kada su u pitanju ostali srpski košarkaši u NBA ligi, Vasilije Micić zabeležio je rekord karijere. Fantastični Vasa vodio je Šarlot do pobede na gostovanju Memfisu, ubacivši 25 poena uz osam asistencija za pola sata na parketu.
Micić je pogodio čak pet trojki iz šest pokušaja, pa je ujedno i to njegov rekord karijere u najjačoj ligi sveta u jednom meču.
Odličan je u redovima „stršljenova“ bio i drugi Srbin Aleksej Pokuševski, koji je postigao devet poena, imao je pet skokova i tri asistencije za 26 i po minuta provedenih u igri.
U noći između srede i četvrtka na terenu je bio i kapiten Srbije Bogdan Bogdanović, čija je Atlanta izgubila od Portlanda u gostima rezultatom 106:102, a Bogi je meč okončao sa skromnih osam poena, imao je sedam uhvaćenih lopti i osam asistencija za 33 minuta provedenih u igri.
NBA rezultati
Detroit – Toronto 113:104
Orlando – Bruklin 114:106
Indijana – Čikago 129:132pp
Majami – Denver 88:100
Memfis – Šarlot 98:110
Nju Orleans – Klivlend 95:116
Portland – Atlanta 106:102
Sakramento – L.A. Lejkers 120:107
Američki košrkaš Džon Vol - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
SPORT
NBA zvezda otkrila surovu istinu: „Dva puta sam prislonio pištolj na svoju glavu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala