- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi gospodare Evrokupom i marširaju ka Evroligi

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSrpski košarkaški trener Dušan Alimpijević
Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
Pratite nas
Srpski stručnjaci Petar Božić i Dušan Alimpijević vode glavnu reč u Evrokupu ove sezone. London koji vodi bivši kapiten Partizana pobedio je Kluž u rumuniji rezultatom 91:79 i čeka pobednika duela Pariz – Huventud u polufinalu, dok je Alimpijevićev Bešiktaš savladao Hapoel iz Tel Aviva 94:89, i u polufinalu igra protiv Burga.
Na dve pobede su Petar Božić i Dušan Alimpijević sa svojim timovima i marširaju ka Evroligi naredne sezone.
London je fantastično otvorio meč na gostovanju u Rumuniji, gde je posle uvodnih 10 minuta imao dvocifrenu prednost 29:18 koju je, kako je vreme odmicalo, povećao do odlaska na veliki odmor rezultatom 51:37.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
SPORT
Nikola se uverio u moć Jokića i Denvera – Vasina dva rekorda karijere u NBA /video/
Do kraja susreta tim Pere Božića uspeo je da sačuva tu prednost i da na kraju slavi rezultatom 91:79. Najbolji u redovima Londona bili su Sem Deker koji je ubacio 22 poena, pratio ga je David Nvaba sa 13, Džoš Šarma zaustavio se na 12 poena, a Konor Morgan je takođe bio dvocifren sa 11 poena.
S druge strane, bolji od ostalih kod rumunskog predstavnika bio je Brajsi Džons sa 23 poena, Di Džej Sili i Mareks Mejeris ubacili su po 15 poena.
Kada je u pitanju Bešiktaš koji fantastično vodi Dušan Alimpijević, nekadašnji strateg Crvene zvezde, oni su u četvrtfinalu Evorkupa izašli na kraj sa Hapoelom iz Tel Aviva.
Hapoel je pred svojim navijačima bolje otvorio meč i poveo je posle uvodnih 10 minuta rezultatom 25:15, da bi do kraja prvog poluvremena dodatno povisio prednost – 57:39.
Ipak, u nastavku je došlo do potpunog preokreta jer je Alimpijevićev tim zaigrao daleko bolju odbranu, a bio je izuzetno efikasan i u napadu.
Treću deonicu Bešiktaš je dobio 29:19, a u poslednjoj je bio još ubedljiviji 26:13, što je bilo više nego dovoljno za slavlje gostiju iz Istanbula – 94:89.
Metjuz je bio najefikasniji u taboru pobedničke ekipe sa 28 poena, tri manje ubacio je Mičel, dok je Delgado zabeležio dabl-dabl učinak od 11 poena i 12 skokova.
Alimpijević i Bešiktaš će u polufinalu Evrokupa igrati protiv Burža.
Američki košrkaš Džon Vol - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
SPORT
NBA zvezda otkrila surovu istinu: „Dva puta sam prislonio pištolj na svoju glavu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala