- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev hara „Kalifornijskom pustinjom“ – Rune „preživeo“ meč loptu, pa nokautirao Amerikanca

© AP Photo / Andy WongDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
Pratite nas
Najbolji ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale Mastersa Indijan Vels, pošto je rutinski u dva seta izašao na kraj sa Grigorom Dimitrovom – 6:4, 6:4, u meču koji je trajao sat i 17 minuta. Rus će u polufinalu igrati sa Holgerom Runeom, koji je „preživeo“ Tejlora Frica, posle spasene meč lopte, slavio je 2:6, 7:6, 6:3.
I dok je Rus bez većih problema elinisao Dimitrova jer je u oba seta napravio po brejk više u odnosu na rivala iz Bugarske, u dvoboju Runea i Frica viđena je neverovatna drama i totalni preokret.
Igralo se gem za gem u meču Medvedev – Dimitrov, da bi u petom Rus uspeo da „ukrade“ servis 13. teniseru planete, što će na kraju biti dovoljno za osvajnje prvog seta rezultatom 6:4, nakon 37 minuta igre.
Sličan scenario viđen je i u drugom setu, jer je Danil stigao do brejka u trećem gemu, ali je već u sledećem usledio ribrejk.
Očekivalo se da će Dimitrov uspeti da se vrati u meč i da bude konkurentan, ali je u sedmom gemu ponovo prepustio servis gem Rusu, koji je je na kraju slavio u drugom setu identičnim rezultatom 6:4 i plasirao se među osam najboljih u Kalifornijskoj pustinji.
Istinski spetakl viđen je u duelu Holger Rune – Tejlor Fric. Amerikanac je dobio uvodni set, i to sa ubedljivih 6:2 sa dva brejka razlike.
Velika borba viđena je u drugom setu, gde nije bilo brejka jer su dvojica tenisera igrali vrhunski na sopstvene servise, koje su sebično čuvali. Amerikanac je propustio priliku da pri vođstvu 5:4 na servis Danca realizuje meč loptu.
Pobednika je nešto kasnije morao da odlučuje taj-brejk u kom je Holger Rune bio surov i prepustio je Fricu svega dva poena, te je slavio sa 7:2.
Treći set doneo je vrhunac drame i visok nivo tenisa, a kao pobednik je izašao sedmi reket planete, kom je za trijumf, ispostaviće se, bio dovoljan brejk u četvrtom gemu, kada je poveo sa 3:1.
Danac do kraja nije prepustio Amerikancu, inače 12. na ATP rang-listi da ga ugrozi na bilo koji način. Nije bilo brejk lopti na obe strane, pa je Rune izborio plasman u četvrtfinale, gde će ukrstiti reket sa Danilom Medvedevom.
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
SPORT
Novače, oni dolaze!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala