- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novače, oni dolaze!

© AFP 2023 / LLUIS GENENovak Đoković i Janik Siner
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, nije dobro počeo novu sezonu i ne igra na zavidnom nivou, a to najbolje koriste mlađi igrači koje su i prošle sezone u trenucima kada je srpski as odlično igrao znali da mu nanesu poraze.
Poraz Novaka Đokovića od Luke Nardija u trećem kolu Mastersa u Indijan Velsu zabrinuo je navijače srpskom asa pogotovo zbog toga što od njega nisu videli očekivani nivo tenisa.
Međutim, koliko god i igao dobro, postaje jasno da je Novaku sve teže protiv mladih igrača, naročito onih rođenih posle 2001,2022. i 2023. godine.
Pre poraza od Nardija koji je rođen 2003. godine, Novak je zabeležio još sedam poraza u odlučujućem setu upravo protiv igrača tih godina.
Dejan Bodiroga i Peđa Stojaković proslavljaju pobedu u finalu Svetskog prvenstva u košarci 2002. u Indijanapolisu, SAD - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
SPORT
Srbin na čelu Evrolige do 2028. godine!
Janik Siner najstariji je u toj mlađoj generaciji, rođen je 2001. godine, a upravo je on i naneo najviše poraza srpskom asu. Najpre u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu, zatim na Dejvis kupu, a onda i na Australijan openu.
Pre Sinera to je učinio Karlos Alkaras, koji ima 20 godina. Odlučujući set igrali su u Vimbbldonu i tada je slavio Španac.
Osim njih pobedu protiv Đokovića imaju i Holger Rune rođen takođe 2003. godine, kao i Lorenco Museti koji ima 22 godine.Danac ga je pobedio u Rimu, a Italijan u Monte Karlu.
Nikako ne treba zaboriti da je ovim igračima Novak takođe nanosio bolne poraze, naročito Alkarasu u Sinsinatiju i na US Openu, ali nikako ne treba ni poreći da je mlada generacija stigla i da je spremna da se bori za tron.
Zanimljivo je da su se gotovo svi oni u velikoj meri ugledali na Novaka kada su počinjali karijeru. Standard se podigao, a upravo je srpski as uticao na to jer su mladi postajali bolji sa željom da ga pobede.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
SPORT
Javio se Novakov dežurni kritičar: „Đoković u tim godinama ne bi trebalo da bude broj jedan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala