- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin na čelu Evrolige do 2028. godine!

© AFP 2023 / SCOTT OLSONDejan Bodiroga i Peđa Stojaković proslavljaju pobedu u finalu Svetskog prvenstva u košarci 2002. u Indijanapolisu, SAD
Dejan Bodiroga i Peđa Stojaković proslavljaju pobedu u finalu Svetskog prvenstva u košarci 2002. u Indijanapolisu, SAD - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
Pratite nas
Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga ostaće na čelu Evrolige do 2028. godine. Izvršni odbor direktora jednoglasno je podržao produžetak ugovora Dejana Bodiroge kao predsednika i Paulijusa Motiejunasa kao izvršnog direktora Evrolige na još četiri godine.
Ističe se posvećenost Bodiroge, koji je na ovom mestu od 14. septembra 2022. godine. Saradnja je produžena 15. juna prošle godine.
Bodirogi i Motiejunasu su članovi UO odali priznanje na dosadašnjem radu, a posebno na izvesnom ulasku Dubaija u Evroligu, pošto će 69.000.000 evra sliti u kasu u naredne tri godine, od čega čak 65.000.000 evra ide u vidu raspodele na adrese akcionara.
„Pod njihovim rukovodstvom, Evroliga je pokrenula ključne inicijative: generisanje većeg interesovanja nego ikada za digitalne platforme i televiziju; postavljanje novog rekorda posećenosti navijača koji pune hale; održavanje redovnih kontakata sa različitim akterima kako bi se došlo do prihvatljivih rešenja za dobrobit košarke; identifikovanje mogućnosti saradnje na novim tržištima van panevropskog ekosistema“, navodi Evroliga na zvaničnom sajtu.
Mnogi pozitivno ocenjuju rad Bodiroge u smislu pomirenja sa Fibom, tako da su prvi plodovi mogli da se vide u nedavnom reprezentativnom prozoru gde su reprezentacije mogle da računaju na evroligaške igrače.
Bodiroga je na čelu Evrolige od septembra 2022. godine kada je nasledio Đordija Bertomeua.
Vladimir Ivić - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
SPORT
„Šok i grom iz vedra neba – nezamislivo“: Ruska legenda o Ivićevom otkazu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala