Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić: Neprihvatljivi pokušaji Prištine da ostvari članstvo u Haškoj konferenciji

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIĆMinistar spoljnih poslova Ivica Dačić sa generalnim sekretarom Haške konvenicije za međunarodno privatno pravo Kristofom Bernaskonijem
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sa generalnim sekretarom Haške konvenicije za međunarodno privatno pravo Kristofom Bernaskonijem - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ponovio je, prilikom sastanka sa generalnim sekretarom Haške konferencije za međunarodno privatno pravo Kristofom Bernaskonijem, stavove o neprihvatljivosti bilo kakvih pokušaja tzv. Kosova da ostvari članstvo u Haškoj konferenciji.
Dačić je zahvalio Bernaskoniju na razumevanju pozicije Srbije i ukazao na privrženost naše zemlje poštovanju međunarodnog prava kao jednom od postulata naše spoljne politike i ukazao na značajan doprinos koji Haška konferencija ima na planu unifikacije pravila međunarodnog privatnog prava.
Generalni sekretar Bernaskoni informisao je Dačića o aktuelnim i budućim aktivnostima Haške konferencije i zahvalio na doprinosu koji Republika Srbija daje radu ove organizacije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala