- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Belorusija će se pridružiti Rusiji u drugoj fazi nuklearnih vežbi

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
Pratite nas
Belorusija će se pridružiti Rusiji u drugoj fazi vežbi testiranja upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Budući da je na teritoriji Belorusije raspoređeno nestrateško nuklearno oružje, ovog puta smo pozvali naše prijatelje i saveznike da učestvuju u jednoj od faza te vojne vežbe. To je zamolio je i predsednik Aleksandar Lukašenko“, saopštio je Putin.

Kako je rekao, vežbe će biti održane u tri etape.
„Beloruske kolege će se u drugoj fazi priključiti našim zajedničkim aktivnostima, odgovarajuća uputstva data su ministarstvima odbrane i generalštabovima“, precizirao je predsednik.
Nema tu ničeg neobičnog, vežbe se izvode po planu, dodao je Putin.
S tim u vezi, Lukašenko je potvrdio da su Moskva i Minsk odlučile da sinhronizuju pomenute vežbe i da zajedno održe drugu i treću fazu.
Ranije je Ministarstvo odbrane saopštilo da je Generalštab, u cilju povećanja gotovosti nestrateških nuklearnih snaga za izvršavanje borbenih zadataka, započeo pripreme za što skorije održavanje vežbi raketnih jedinica Južnog vojnog okruga uz učešće avijacije, kao i pomorskih snaga.
Iz Kremlja je poručeno da su najavljene raketne vežbe ruske vojske vezane za izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona, britanskih zvaničnika i predstavnika američkog Senata o njihovoj nameri da pošalju vojsku u Ukrajinu.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala