- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tristan Vukčević ide u NBA – Partizan i Real dele obeštećenje

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović i Tristan Vukčević
Željko Obradović i Tristan Vukčević - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
Pratite nas
Tristan Vukčević, mladi srpski košarkaš, više nije igrač Partizana, potvrdio je Ostoja Mijailović, predsednik kluba. Talentovani Tristan karijeru nastavlja u NBA ligi odnosno u Vašington Vizardsima.
„Naš dosadašnji prvotimac, Tristan Vukčević je iskoristio mogućnost da aktivira otkupnu klauzulu i nastavi karijeru u NBA. Sedmocifreno obeštećenje će, prema prethodno postignutom dogovoru, biti podeljeno između Real Madrida i Partizana.Tristane, hvala na svemu i srećno“, napisao je Mijailović.
Mladog srpskog košarkaša draftovali su Vašington Vizardsi u drugoj rundi kao 42. pika 2023. godine. Vukčević se Vizardsima već pokazao u dobrom svetlu u Letnjoj ligi.
Mladi centar u Letnjoj ligi prosečno je beležio 11,8 poena 6,5 skokova kao i 1,3 asistencije.
Za Partizan je u Evroligi odigrao 12 utakmica, prosečno je devet minuta provodio na parketu, a postizao je 4,2 poena, 2,3 skoka i 0,5 asistencija. Kada je reč o ABA ligi Tristan je odigrao 14 mečeva, prosečno je igrao 18,5 minuta, a beležio je 10,9 poena, dok se posebno istakao na šutu za tri poena koji mu je bio na 44 odsto.
„Doskorašnji prvotimac Partizana Mozzart Bet, draftovan je prošlog leta od strane Vašington Vizardsa, za koje je nastupao tokom NBA letnje lige. Njegov NBA klub, iskoristio je sada otkupnu klauzulu, čime je omogućeno da Tristan odmah zaigra u najkvalitetnijoj ligi na svetu. Dvadesetjednogodišnji košarkaš je u redove crno-belih došao tokom sezone 2021-22, a u godini za nama, bio je deo tima koji je osvojio titulu šampiona ABA lige i igrao četvrtfinale Evrolige. Propisano obeštećenje za Tristana Vukčevića je prema ranije postignutom dogovoru podeljeno između Partizana Mozzart Bet i Real Madrida, Tristanovog prethodnog kluba. Tristane, hvala na svemu i srećno“, naveo je Partizan u objavi na društvenim mrežama.
Talentovani srpski košarkaš karijeru je počeo 2020. godine u Real Madridu, da bi posle dve godine stigao u Partizan. Pored srpskog, ima državljanstvo Grčke i Švedske, ali je odlučio da predstavlja Srbiju.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
SPORT
Jokić izveo svoj čuveni trik sa pertlama – srpski as nasamario sudije i protivnika /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala