- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić izveo svoj čuveni trik sa pertlama – srpski as nasamario sudije i protivnika /video/

© AP Photo / Michael ConroyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaš, bio je u centru pažnje posle meča Denvera i Toronta i to ne samo zbo svog fantastičnog učinka već i zbog trika sa pertlama koji je izveo kako bi dao svojoj ekipi vremena za čelendž.
Do zanimljivih ideja kako da pomogne timu Nikola Jokić dolazi je i ranije, a trik sa pertlama izveo je i nedavno protiv Bostona, a potom ga je protiv Toronta ponovio.
Ideja srpskog asa bio je da lažira da mu se pertla odvezala kako bi svom timu dao vremena da ponovo pogledaju doređenu situaciju i potom odluče da li će da zatraže čelendž.
Raptorsi su vodili rezultatom 68:48 kada je Ar Džej Beret krenuo na prodor, a Jokić mu izbio loptu. Sudije su donele odluku da je to aut u korist Toronta, a onda su se Jokiću „magično“ odvezale pertle pa je tako morao da ih zaveže i da vremena timu da razmisle.
Denver je za to vreme odlučio da zatraži čelendž i ispostavilo se to kao dobra odluka, jer su se sudije predomislile, a srpski as je uspeo da postane heroj i na tako nesvakidašnji način.
Zbog ove situacije Nikola nema razloga da bude kažnjen niti upozoren, mada se u Sjedinjenim Američkim Državama podigla bura zbog njegovog poteza jer bi ostali košarkaši mogli da ga kopiraju i počnu da koriste ovu rupu u pravilu.
Srpski as je meč protiv Toronta završio sa fantastičnim učinkom od 35 poena, 17 skokova i 12 asistencija.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
SPORT
Jokićeva lekcija iz srpskog jezika – i ironična poruka Amerikancima: „Lepo...“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala