- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski ekonomista o apsurdnom cilju EU: Žele da oslabe rusku ekonomiju, a Evropljani sve siromašniji

© Sputnik / Alekseй VitvickiйZastave EU u Briselu
Zastave EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
Pratite nas
Evropski ciljevi za slabljenje ruske ekonomije sankcijama su apsurdni, jer su na udaru i Evropljani, izjavio je bugarski ekonomista Kuzman Ilijev, u intervjuu Jutjub kanalu „Investklub TV“.
„Čak je i naš premijer rekao: mene ne brine što je naša ekonomija loša, moraju da postoje sankcije protiv Rusije. Da, ali ruska ekonomija je stabilna. Ona se preorijentisala na Indiju i Kinu i tamo prodaje svoje proizvode. U tome je sav apsurd. Uništavaš evropsku ekonomiju kako bi Rusima bilo loše, ali kod njih je sve dobro, jer su se preorijentisali i transformišu infrastrukturu za istok – za Kinu i Indiju“, istakao je bugarski ekspert.
Prema njegovim rečima, Evropa je osnovana na ideji blagostanja i mira, ali građani postaju siromašniji, a sredstva Evropske unije odlaze za finansiranje oružja. U novembru 2023. godine u Savetu EU je objavljeno da će Evropski fond povećati finansiranje Ukrajine za isporuke naoružanja i za obuke ukrajinskih vojnika i da će ta suma iznositi 225 miliona evra.
„Evropa je najviše stradala od rata u Ukrajini, i u pogledu migracija, i u pogledu ekonomije, goriva i energetike. U ekonomskom pogledu je Evropi sad najteže. To je neplodotvorno jaje iz koga se neće izleći pile. Nije jasno šta će biti sa EU ka osa projektom. Ne znam, možda će se ona raspasti u skladu sa glupostima koje se dešavaju. Evropska ideja je da bude bogatija i da se nalazi u miru. Međutim, sada Evropljani zamenjuju sredstva za modernizaciju i zelenu energiju fondovima za odbranu, rat, oružje, municiju i postižu neverovatan efekat - Evropljane čine siromašnijim“, zaključio je bugarski ekonomista.
Pogledajte i:
Logo EU na zgradi sedišta Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
SVET
Što su veći ekonomski problemi u EU, to se agresivnije zalažu za mešanje u ukrajinski sukob
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala